elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Alcalà-Alcossebre aposta per la natura i el patrimoni com a alternativa turística segura per Setmana Santa i Pasqua

Alcalà-Alcossebre aposta per la natura i el patrimoni com a alternativa turística segura per Setmana Santa i Pasqua
  • S'han programat sis activitats turístiques de senderisme de paisatges gastronòmic i cultural, visita teatralitzada al castell de Xivert i rutes guiades pel casc antic d'Alcalà, amb la nova ruta L'Herència Poètica

L'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre ha donat a conéixer la seua programació d'actes de cara a la celebració de la Setmana Santa i Pasqua. El calendari ha hagut d'adaptar-se a les restriccions imposades a causa de la pandèmia de COVID-19 i s'ha apostat per un ampli programa d'activitats turístiques a l'aire lliure, que giren entorn del potencial natural i patrimonial de la localitat. Les activitats comencen el dijous 1 d'abril, amb Senderisme de Paisatges pel parc natural de la Serra d’Irta i continuen amb la ruta teatralitzada “Els Templers” al castell de Xivert, el divendres 2, Senderisme Gastronòmic sobre la Tomata de Penjar el dissabte 3; la ruta guiada L'Herència del Temple, el diumenge 4, que inclou un tour pel centre històric d'Alcalà i, finalment, dues activitats el dissabte 10: Senderisme Cultural coneixent la Torre Ebrí i l'ermita de Santa Llúcia i la nova ruta guiada L'Herència Poètica, que suposa un recorregut per llocs del barri antic d'Alcalà a través relats de relats literaris. La programació completa detallada pot consultar-se en l'apartat Descàrregues de la web www.alcossebre.org  o a través de l'enllaç https://www.alcossebre.org/wp-content/uploads/2018/02/descarga_semana_santa_y_pascua_en_alcala_alcossebre_valenciano.pdf

Totes les activitats turístiques segueixen la normativa COVID-19: han de realitzar-se reserva prèvia, o bé presencialment en la Tourist Info de Alcossebre o al telèfon 964412205. En el cas de les rutes guiades, el màxim d'assistents és de 15 inclòs el guia i, per a les activitats de senderisme, de 20 assistents.

“Comptem amb una consolidada i àmplia programació turística que hem hagut d'adaptar al context sanitari actual i que aprofita el nostre potencial en recursos patrimonials i naturals per a convertir-los en una alternativa segura a l'hora de fer turisme, amb aquestes visites, rutes i activitats de senderisme a espais tan destacats com el parc natural de la Serra d’Irta, el casc antic d'Alcalà o el castell de Xivert. Ens agradaria que residents en la Comunitat Valenciana, que sí que poden vindre fins al nostre municipi, aprofitaren aquesta oferta i ens conegueren millor”.

Seguint amb l'oferta cultural, el Centre d'Interpretació Etnològica de Santa Llúcia, a través del que es donen a conéixer les troballes relacionades en el jaciment arqueològic de Santa Llúcia romandrà obert per a visites els dies 26, 27 i 28 de març i 1, 2, 3, 4, 5, 8, 9, 10 i 11 d'abril, en horari de 10.00h a 14.00h.

La programació es completa amb el concert de l'Associació Musical Santa Cecilia, que tindrà lloc el divendres 2 d'abril, a les 12.00h, en la plaça dels Escoles d'Alcalà. La regidora de Cultura, Maria Agut, ha explicat que “vam estar considerant poder realitzar altres actes de tipus cultural però les restriccions, quant a tipus d'actes i aforaments permesos, ens ho impedien” i recordava que “el mes de desembre passat ja vam poder gaudir d'un concert de la nostra banda, a l'aire lliure i amb totes les mesures de seguretat i pensem que és bon moment de repetir-ho”.

Pujar