9 de desembre de 2019 9/12/19

Mallol: “Des del PP anem a estar sempre al costat del bou al carrer”

Mallol: “Des del PP anem a estar sempre al costat del bou al carrer” - (foto 1)

  La candidata del Partit Popular a l'alcaldia de l'Alcora, Merche Mallol, s'ha reunit recentment amb representants del món taurí del municipi amb l'objectiu de mostrar-li el seu suport “clar, rotund i sense ambages, com el de tot el PP, amb la tauromàquia i, especialment, amb els bous al carrer ja que són una tradició que forma part de l'essència i identitat del nostre poble”.

  L'alcaldable popular va voler aprofitar la trobada per a recopilar les demandes i inquietuds de l'Alcora més taurina a l'hora d'enfortir “aquestes celebracions que a més de formar part de l'ADN del nostre poble són un innegable reclam cultural, turístic i festiu local”.

  Un reclam que, tal com ha ressenyat Mallol, es podrà comprovar a partir de matí, i fins al diumenge, amb motiu de la Pasqua Taurina, “una cita que fa que l'Alcora es convertisca en l'epicentre provincial de tots els taurins castellonencs i que el teixit econòmic i comercial del poble, sobretot l'hostaleria, es beneficie d'açò”.

  Complex taurí del PSOE

  Enfront d'aqueixa aposta taurina “sense ambages i conscients que els bous al carrer formen part de la nostra essència com a territori”, Mallol ha recordat que al llarg de tota la legislatura l'esquerra alcorina “sempre ha demostrat que la tauromàquia no forma part del seu full de ruta i que prefereix passar de perfil a l'hora de defensar-la”.

  No en va, el passat mes de febrer tant PSOE com Compromís es van oposar a una moció plantejada pel Grup Municipal Popular a fi de defensar la tauromàquia i els bous al carrer a tots els nivells substituint-la per una altra que, “si bé ens permet avançar en aqueixa necessària protecció de la festa, es queda molt curta ja que, per exemple, obviava el necessari suport econòmic que les institucions públiques, a tots els nivells, han de realitzar per a preservar aquesta festa”.

  Una Novillada possible gràcies a la Diputació

  Referent a açò, l'alcaldable popular ha recordat com des del PP “eixa inversió ha sigut i serà sempre una realitat ja que, sense anar més lluny, si en 2018 la Novillada va ser possible a l'Alcora va ser única i exclusivament perquè des del Grup Municipal reivindiquem la seua celebració i perquè la Diputació, gestionada pel Partit Popular, va eixir al rescat”.

  No en va, ha assenyalat Mallol, “la inoperància de PSOE i Compromís va estar apunte de deixar-nos sense la tradicional novillada de festes del Santíssim Crist i solament les demandes del PP i, sobretot, dels afeccionats taurins, va frenar aqueixa desraó”.

  Cal destacar, a més, que en la mateixa línia de compromís real amb aquestes celebracions, l'any passat la institució provincial va signar dos convenis per al foment de difusió i suport a l'organització de festejos taurins amb dues associacions locals com són l'Associació Cultural Penya Salvasoria i l'Associació Cultural Amics de les Banyes.

  ocultar
  Mallol: “Des del PP anem a estar sempre al costat del bou al carrer”
  Pujar