7 d’agost de 2020 7/8/20

L'Alcora s'adhereix al pla Edificant per dur a terme l'ampliació de l'IES Ximén d’Urrea

L'Alcora s'adhereix al pla Edificant per dur a terme l'ampliació de l'IES Ximén d’Urrea - (foto 1)

  L'Ajuntament de l'Alcora ha signat la seua adhesió al pla Edificant de la Conselleria d'Educació. Un programa que té com a objectiu agilitar els tràmits per a la construcció i millora dels centres educatius valencians i permetrà als Ajuntaments que se sumen avançar en la tramitació dels expedients per a les actuacions que consideren prioritàries en els seus centres educatius.

  En el cas de la capital de l'Alcalatén, es durà a terme l'ampliació de l'IES Ximén d'Urrea, "una actuació molt necessària", tal i com destaquen des del Govern local. Recorden que el Conseller d'Educació, Vicent Marzà, ha visitat les instal·lacions de l'institut per interessar-se i conèixer en primera persona les seues necessitats i demandes.

  Demà dijous, els tècnics municipals es reuniran amb l'equip directiu en el centre per tal de començar a valorar el projecte. Cal recordar que l'Ajuntament s'encarregarà de la gestió administrativa i tècnica i la Generalitat Valenciana del finançament.

  A més, dins d'aquest pla, també es valorarà la construcció d'un gimnàs al CEIP Grangel Mascarós.

  La Conselleria d'Educació ha celebrat diferents reunions amb representants locals dels municipis de la província per determinar conjuntament si s'acolliran al pla i explicar els procediments administratius que cal seguir. La idea és que els municipis facen les sol·licituds i la Generalitat serà la que generarà el crèdit al que els Ajuntaments s'acolliran.

  En aquest sentit, Educació ha previst un pressupost de 213 milions d'euros per a 2018 en matèria d'infraestructures educatives. Als 102 milions que es destinen des de Conselleria a aquest objectiu per al pròxim any se sumen 111 milions a la disposició dels Ajuntaments valencians per a agilitar la tramitació i la licitació de les obres, i per tant la construcció i la intervenció en els centres educatius que ho necessiten.

  Pujar