13 de novembre de 2019 13/11/19

L'Alcora acollirà el cicle "Música en temps de la Reial Fàbrica del Comte d'Aranda"

L'Alcora acollirà el cicle "Música en temps de la Reial Fàbrica del Comte d'Aranda" - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  L'Alcora acollirà el cicle "Música en temps de la Reial Fàbrica del Comte d'Aranda" - (foto 2)

  Aquest cicle, emmarcat en els actes commemoratius de l'aniversari de la Reial Fàbrica del Comte d'Aranda, permetrà escoltar a l'Alcora la música que s'interpretava a les esglésies i corts europees al voltant de 1727, any en el qual es va posar en funcionament la manufactura comtal.

  Els concerts que integren el cicle són: "Canta, ànima meua" a càrrec d'Èlia Casanova & Mediterrània Consort, el 19 de maig, a les 20 hores, patrocinat per l'Ajuntament de l'Alcora; "Salve, Regina", a càrrec de l'Estança Harmònica, el 21 de maig, a les 20 hores, patrocinat per la Diputació de Castelló; i "Incostanza della sorte", a càrrec del grup Ensemble Il Castiglione, el 28 de maig, a les 20 hores, patrocinat per FACSA.

  Els tres concerts programats, oferiran música dels grans compositors J.S. Bach, J.F. Haendel, A. Lotti, G.B. Pergolesi, G.P. Telemann i A. Vivaldi, pertanyents al període Barroc.

  En els diferents repertoris es podran escoltar àries, cantates i concerts que formaven part del repertori profà i religiós al llarg del segle XVIII, utilitzant el baix continu com a tècnica de composició i execució pròpia d'aquest període.

  Les tres agrupacions - Èlia Casanova & Mediterrània Consort, l'Estança Harmònica i Ensemble Il Castiglione - són grups especialitzats en música antiga i barroca que, amb interpretacions històriques i rigoroses, permetran als assistents gaudir d'una música de gran qualitat.

  A més, tots els concerts es duran a terme en l'Església de Sant Francesc de l'Alcora, a l'ombra de la Reial Fàbrica, un escenari molt adient per a la música programada i per la seua vinculació estilística i cronològica a la Reial Fàbrica.

  Música i ceràmica: dos arts del segle XVIII que s'agermanen a l'Alcora en aquest cicle.

  ocultar
  L'Alcora acollirà el cicle "Música en temps de la Reial Fàbrica del Comte d'Aranda"
  Pujar