8 de desembre de 2019 8/12/19

L'Ajuntament de l'Alcora programa dues jornades de portes obertes a la Reial Fàbrica

  "Obert per Obres" és l'eslògan amb el qual l'Ajuntament de l'Alcora ha programat 2 jornades de portes obertes a la Reial Fàbrica del Comte d'Aranda, amb l'objectiu de donar a conèixer des de dins les tasques que s'estan realitzant en la mateixa.

  Les jornades es duran a terme l'últim cap de setmana de maig (dies 26 i 27) com a part dels actes de MaigCeràmic 2018, programa commemoratiu de la fundació de la Reial Fàbrica, l'1 de maig de 1727.

  Durant aquestes jornades de portes obertes hi haurà moltes activitats: tallers, exposicions, xerrades, projeccions, o la presentació dels resultats d'alguns dels projectes didàctics al voltant de la Reial Fàbrica, que s'han desenvolupat al llarg del curs gràcies a la col·laboració dels centres educatius locals i el Museu de Ceràmica.

  Per a tot açò s'ha habilitat la nau de Azulejos BIC, un extraordinari espai que forma part del complex de la Reial Fàbrica i que conserva un forn bicanal de principis de la dècada de 1970.

  Però el plat fort, sens dubte, serà la visita guiada a un dels forns moruns de doble càmera construïts durant l'última fase d'ampliació de la Reial Fàbrica, entre 1798 i 1805. Aquest forn posseeix unes monumentals dimensions (quasi 5 metres de diàmetre i més de 3,5 metres d'altura en cadascuna de les seues dues càmeres verticals), i endinsar-se en ell és tota una experiència sensorial única.

  La visita guiada s'ha estructurat en torns de 10 persones, a raó de 15 minuts per grup, des de les 12.00 a les 19.30 hores d'ambdues jornades. Les reserves es gestionen des del Museu de Ceràmica (telèfon 964362368, mail museu@alcora.org).

  ocultar
  L'Ajuntament de l'Alcora programa dues jornades de portes obertes a la Reial Fàbrica
  Pujar