elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament de l'Alcora concedirà ajudes per naixement o adopció

L'Ajuntament de l'Alcora concedirà ajudes per naixement o adopció

  Amb la finalitat d'ajudar a les famílies del municipi, l'Ajuntament de l'Alcora concedirà ajudes econòmiques per naixement o adopció.

  Ja s'han preparat les bases reguladores del procediment de concessió de les mateixes, que s'aprovaran en les properes setmanes.

  Les ajudes, com explica el regidor de Polítiques Inclusives, Agustín Chiva, estan orientades a atendre les necessitats efectives dels fills, amb l'adquisició de béns relacionats amb les seua atenció, concretament: vacunes no incloses en la Seguretat Social, bolquers i llet. Així mateix, en les bases s'estableix que aquests productes han d'adquirir-se en comerços del municipi.

  La quantia màxima prevista de les ajudes és de 500 € per naixement o adopció de fill, i per a ser beneficiari, el naixement o adopció ha de tindre lloc entre l'1 de gener i el 31 de desembre de 2017 (tots dos inclosos).

  "Enguany s'aproven les bases, i en 2018 s'aprovarà la convocatòria de les ajudes perquè, en el termini establit, es presenten les sol·licituds amb les factures corresponents a la despesa realitzada en els productes que contemplen les ajudes", indica Chiva.

  Tots els membres de la unitat familiar a la qual pertanyen els sol·licitants hauran d'estar empadronats a l'Alcora, amb una antiguitat mínima d'un any ininterromput, anterior a la data del naixement o adopció. Un altre dels requisits és que la renta de la unitat familiar no supere els 60.000 euros.

  Fomentar la natalitat

  Cal destacar que la natalitat ha disminuït a l'Alcora prop d'un 38% en els últims anys. Per açò, a més de suposar una ajuda econòmica, l'objectiu d'aquesta iniciativa pionera a la localitat és contribuir des de l'Ajuntament a fomentar la natalitat.

  "Des del Govern de l'Alcora apostem per polítiques actives per al suport a la natalitat. Està clar que no és la solució definitiva, però creiem que l'Ajuntament ha d'aportar el seu granet de sorra, ajudant a les famílies. En un tema tan important com aquest no podem romandre impassibles".

   

  Pujar