elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Dues veïnes de l'Alcora, les úniques valencianes nominades als Goya audiovisuals

Dues veïnes de l'Alcora, les úniques valencianes nominades als Goya audiovisuals
  • Mari Carmen Cantó i Belén *Nevot ja van aconseguir l'estatueta en 2019

MÉS FOTOS
Dues veïnes de l'Alcora, les úniques valencianes nominades als Goya audiovisuals - (foto 2)
Dues veïnes de l'Alcora, les úniques valencianes nominades als Goya audiovisuals - (foto 3)

Dos videògrafes de l'Alcora han sigut nominades als Goya audiovisuals de 2021. I amb aquesta nominació serà la tercera vegada que aquestes castellonenques es colen en la pantalla gran de l'audiovisual. De fet, són les úniques valencianes què opten al premi.

Es tracta de Mari Carmen Cantó i Belén Nevot, dues veïnes de l'Alcora, totalment autodidactes, que han muntat la seua pròpia empresa de publicitat i esdeveniments, tant en fotografia com en vídeo.

Enguany la gala serà el 27 de març en format online, per la pandèmia, i en ella aquestes dues professionals aspiren a revalidar el títol que van aconseguir en 2019. Però enguany ho fan per partida doble, ja que dues dels seus vídeos estan nominats.

Es tracta de ‘Love is love’, la història del qual tracta de les noces d'una parella molt atrevida i sexy que volien un treball molt diferent. I el segon vídeo nominat és ‘L'amor tot el pot’, una història de parella en la qual Mari Carmen i Belén fan un homenatge als sanitaris, als malalts de covid, als auxiliars de residències i a l'exèrcit, atès que el nuvi està en l'armada espanyola i pilotava els helicòpters que transportaven les màscares a l'inici de la pandèmia.

“Tots hem viscut l'horror d'aquesta pandèmia, nosaltres en primera persona”, expliquen. “Hem perdut a una de les nostres mamàs, hem passat el covid i la nostra família els tenim en primera línia de batalla, Així que és la millor manera de de donar-los un homenatge”, asseguren aquestes dues alcorinas.

La Fabriqueta Films, que és com es diu la seua empresa, ha aconseguit altres premis com La Lent d'Or 2017 Videógrafo Internacional - Inspiration Photographers, que són com els Oscars.

També van aconseguir, entre altres permios nacionals i internacionals, el primer lloc en el rànquing al Millor Videógrafo Español WEVA 2017, finalista al millor videógrafo de l'any 2017 en FEPFI, finalista en la XI edició premis Andalusia de la imatge amb dues nominacions en 2017.

Pujar