5 d’agost de 2020 5/8/20

La comissió de Reyval celebra la sentència del Suprem, que impossibilita la construcció de la incineradora

La comissió de Reyval celebra la sentència del Suprem, que impossibilita la construcció de la incineradora - (foto 1)

  Destaquen que "ara ja no depèn de la voluntat de l'empresa la construcció de la incineradora, ja que els tribunals li han vetat aquesta possibilitat, anul·lant definitivament l'Autorització Ambiental Integrada que se li va concedir l'any 2011"

  La comissió de seguiment de Reyval ha manifestat la seua satisfacció per la sentència del Tribunal Suprem del 23 de febrer, que avala la impossibilitat de construir la incineradora a l'Alcora.

  Una fallada en la qual el Suprem declara que "no hi ha lloc al recurs de cassació interposat per Reyval Ambient S.L. contra la sentència de la Secció Primera de la Sala contenciosa administrativa de la Comunitat Valenciana, de 9 de novembre de 2015".

  En la reunió, la primera després de conèixer la sentència, els integrants de la comissió han destacat que "ara ja no depèn de la voluntat de Reyval la construcció de la incineradora, ja que els tribunals li han vetat aquesta possibilitat, anul·lant definitivament l'Autorització Ambiental Integrada que se li va concedir l'any 2011".

  Sobre aquest tema, han manifestat que "està clar que la voluntat del gerent de la mercantil sempre ha sigut instal·lar la incineradora, fins al punt de recórrer cadascuna de les decisions que no li eren favorables en aquest sentit".

  Finalment, "la justícia ens ha donat la raó, després de quasi sis anys de lluita"- han indicat- posant l'accent que "ara, anem a estar pendents que la Conselleria execute la sentència".

  Els integrants de la comissió han volgut reconèixer i agrair la labor de Toni Albert, portaveu de la plataforma ciutadana "No a la Contaminació" i han reiterat que "té tota la nostra confiança". En aquest sentit, han destacat que "la seua implicació ha sigut molt important en tot aquest procés".

  Pujar