elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

PP: “Carril bici: La mala gestió de Falomir costa diners als alcorins”

PP: “Carril bici: La mala gestió de Falomir costa diners als alcorins”
  • L'Ajuntament de l'Alcora haurà d'assumir els costos de manteniment i conservació del tram de la CV-16 cedit per Generalitat

  • Mateo: “Aquest anunci de cessió del tram, a tan sols dos mesos d'eleccions, no és més que propaganda i no soluciona res”

El projecte del carril bici de l'Alcora continua sumant molèsties als veïns del municipi i als empresaris del polígon Foies Ferraes. Al costat dels problemes viaris que ha originat el projecte des de fa 2 anys, amb un estrenyiment considerable de la calçada en una via d'alta densitat de trànsit pesat i que ha provocat les protestes del conjunt de la societat alcorina, ara la Generalitat pretén cedir aquest tram de carretera al municipi. D'aquesta manera, el Consistori es veurà obligat a sufragar les despeses d'eliminar el carril bici i assumir els costos de manteniment i conservació del vial a partir d'aqueix moment.

Tal com ha afirmat el portaveu popular, Vicente Mateo, “els alcorins no  volem com a herència un altre monument al formigó carregat de problemes, com ja va succeir amb l'Àgora, per la mala gestió de l'alcalde socialista Samuel Falomir. Volem una solució definitiva i que la Generalitat assumisca l'eliminació del carril bici d'una vegada per sempre”. Mateo també ha assenyalat que “la Conselleria li passa la pilota a Falomir amb la suposada signatura d'un conveni de 300.000€ amb els quals intentar revertir aquest problema, però no són conscients dels costos totals que generaran les actuacions, que acabarem pagant els veïns com a propietaris de la carretera, ni si l'Ajuntament té capacitat econòmica per a fer-lo”.

A més, Mateo ha assenyalat que “ja s'ha tirat al fem 1.000.000€ de diners públics que es podria haver emprat en actuacions i inversions molt més necessàries per a l'Alcora, com per a modernitzar els nostres polígons industrials o en l'adequació del recinte de la Pista Jardí. El pitjor de tot és que aquest despropòsit es podia haver evitat”. El portaveu popular ha fet aquestes declaracions en referència a l'informe policial previ que advertia dels múltiples problemes de trànsit que anava a ocasionar el carril bici i “al qual es va fer cas omís”, tal com va revelar el Partit Popular al març de 2022.

Precisament, va ser el PP qui va presentar una moció per a instar la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat a la reversió del carril bici, alhora que se sol·licitava a l'alcalde socialista, “més contundència amb aquest tema i solucions immediates per a esmenar el conflicte viari generat”, a causa dels seus continus canvis d'opinió. Segons Mateo, “Falomir ha passat d'aplaudir rotundament el projecte, a mostrar-se bel·ligerant davant Conselleria, a eludir responsabilitat i, finalment, a accedir al fet que els veïns siga qui haja d'assumir els costos d'aquesta negligència”.

Mateo ha explicat que “en el Partit Popular defensem que el projecte ha de suprimir-se immediatament, però ha de ser la Generalitat qui assumisca directament totes les despeses de restablir l'amplitud dels carrils. Aquest anunci de cessió del tram, a tan sols dos mesos d'eleccions, no és més que propaganda i no soluciona res, al contrari”. Finalment, ha assegurat que “des del nou projecte del PP, liderat per José Luis Maeso, estudiarem amb deteniment una alternativa al trajecte del carril bici consensuada amb els veïns, empresaris i ciclistes perquè no es pose en perill la vida dels usuaris de la carretera”.

Pujar