elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Les xiquetes i xiquets fins a 14 anys podran eixir al carrer el diumenge

  • L’Ajuntament recorda les limitacions d’aquesta nova mesura del Govern dins de la declaració de l’estat d’alarma

La mesura perquè les i els xiquets de fins a 14 anys puguen eixir al carrer, decretada pel Govern, dins de la declaració de l’estat d’alarma provocat per la crisi sanitària de la Covid-19, començarà a aplicar-se el pròxim diumenge 26 d’abril. L’Ajuntament d’Alcoi destaca l’alt grau de  compliment de les mesures de confinament per part de les alcoianes i alcoians, i recorda, que cal seguir les limitacions indicades per protegir-se un mateix i protegir als altres.

Es recorda que tal com indiquen les mesures de l’estat d’alarma, els parcs de la ciutat estan tancats i no es poden utilitzar ni les zones de jardins ni els parcs infantils. Tampoc es poden utilitzar els bancs ni altres elements comuns. Es recorda també, per tant, que no es pot anar a llocs com la via verda o els paratges naturals de la ciutat.

L’eixida serà a partir del diumenge, una hora per dia, entre les 9 i les 21 hores, evitant les hores de màxima afluència. Podrà anar un adult responsable (també un germà o germana major d’edat) que convisca amb les i els menors, amb un màxim de 3 infants, fins a 14 anys, mantenint una distància adequada per a poder controlar-los.

L’eixida serà per llocs pròxims al domicili i, com a màxim, a 1 kilòmetre de distància d’aquest. Els menors poden portar les seues pròpies joguines i s’ha de mantenir la distància social de 2 metres amb altres persones, evitant també el contacte amb elements comuns.

Es recorda també que si els menors o adults tenen símptomes de Covid-19 no poden eixir al carrer i han de seguir les mesures d’aïllament recomanades per a aquests casos.

Pujar