elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Un total de 24 bandes participaran en la Festa del Pasdoble d'Alcoi

  • Prèviament serà el torn de les dolçaines i tabals

Hui comencen les Festes de Moros i Cristians en Honor de Sant Jordi amb la Festa del Pasdoble i el Cant de l’Himne de Festes, que serà dirigit per Blanca Carbonell.

Al voltant de les 18.30 hores serà el torn del Grup de Dolçaines i Tabaleters La Cordeta d’Alcoi, Colla Rebuig d’Alcoi, Grup de Dolçaines i Tabaleters La Degollà d’Alcoi, Grup de Dolçaines i Tabals Barxell d’Alcoi, que sota la direcció de Marcos Verdú interpretaran Sant i Fester de Francisco Valor Llorens,

A les 19 hores començarà la Festa del Pasdoble amb la Unió Musical d’Agres, cada quatre minuts anirà eixint una banda de les dels diferents municipis que venen a Alcoi, sent la darrera la Societat Musical Turisense de Torís. A continuació participaran les quatre bandes d’Alcoi, Agrupació Musical Serpis, Societat Musical Nova d’Alcoi, Corporació Musical Primitiva i Unió Musical d’Alcoi. En total participaran 24 bandes, de les quals 18 formen part del concurs de bandes.

Una vegada arriben totes a la plaça d’Espanya, serà el moment en que Blanca Carbonell les dirigisca a elles i a tots els alcoians i alcoianes per cantar l’Himne de Festes.

L'Himne prové de la marxa mora "El Sig" extreta de la sarsuela "La Bella Zaida" composta pel Gonzalo Barrachina (1869-1916). En 1917 com a homenatge pòstum al mestre va ser declarada l'Himne de la Festa de Moros i Cristians d'Alcoi amb la lletra composta pel periodista Eugenio Moltó. El text original estava escrit en castellà i la seua traducció la va realitzar el poeta José Sanz Moya.

BLANCA CARBONELL

Blanca Carbonell Galiana naix a Alcoi el 21 d'abril de 1974.

Inicia els seus estudis musicals en el Conservatori Joan Cantó d'Alcoi de la mà de José Miguel del Valle, continuant la seua formació en el Conservatori de València amb María Dolors Tomás. Després d'obtindre el Premi Extraordinari Fi de Carrera es trasllada a França, on residirà des de 1992 fins a 2002.

Ha rebut la beca del Govern Francés, la beca Antonio Pérez Verdú d'Alcoi i la beca musical de la Comunitat Valenciana. Estudia en els Conservatoris de Versalles i París amb els mestres Raimond Guiot, J.Varache, Vicent Prats, Emmanuelle Ophele, Geneviève Amar i Patrick Gallois, obtenint el primer Premi de flauta, piccolo i música de cambra. Realitza el postgrau en la Universitat d'Alcalá de Henares amb Magdalena Martínez.

Ha col·laborat amb orquestres com a Joven Orquesta del Mediterráneo, CROUS de París, Ópera Éclate, Orquesta Francesa de Flautas,Orquesta Sinfónica de Madrid, Orquesta de la Escuela Superior Reina Sofía, ONE,ORCAM i Ópera- Comique de París. Des de l'any 2003 al 2005 forma part del grup “Free Classical French Music” juntament amb el pianista i repertorista de l'Òpera de Paris Touve R.Ratovondrahety i la contrabajista i compositora Claire Guillet amb el qual actuaran a Karachi, Islamabad, Lahore i Paris, promogut i patrocinat per l'Ambaixada Francesa.

Des de l'any 2006 és funcionària de carrera de la Comunitat de Madrid en l'especialitat de flauta travessera. Actualment imparteix classes en el Centro integrado de Música Padre Antonio Soler de San Lorenzo de El Escorial de Madrid.

 

Pujar