elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

S’obri el termini per a optar a l’adjudicació dels horts socials ecològics de l’Ajuntament d’Alcoi

S’obri el termini per a optar a l’adjudicació dels horts socials ecològics de l’Ajuntament d’Alcoi

  L’Ajuntament d’Alcoi ha iniciat el procediment per a l’adjudicació dels horts socials ecològics municipals que estan lliures. Actualment, hi ha 11 parcel·les, 3 estan ubicades al parc de la Zona Nord i 8 a Mascarella de Ferran (carrer del Barranc del Cint).

  Les persones interessades tenen fins al 27 de setembre per a presentar la seua sol·licitud en el Registre de l’Ajuntament d’Alcoi, c/ Sant Llorens, 2 ( 9 a 14 hores de dilluns a divendres) i així participar en l’adjudicació per sorteig d’aquests terrenys. Alcoi compta, a hores d’ara, amb un total de 51 horts socials en 3 zones de la ciutat.

  Les autoritzacions per a fer ús de les parcel·les tenen caràcter gratuït i una vigència de 4 anys, renovable anualment.

  Els sol·licitants hauran de ser major d’edat, estar empadronats en el municipi d’Alcoi, no ser titular de cap altre hort municipal i estar al corrent de les obligacions tributàries municipals.

  Tindran prioritat en l’adjudicació de les parcel·les les persones desocupades, jubilades o pensionistes, però aquest procediment està obert a la resta de ciutadans que complisquen els requisits.

  El regidor de Medi Ambient, Jordi Martínez, destaca que «els Horts Socials faciliten a determinats sectors de la població un espai d’oci, relació i formació, així com la possibilitat de proveir-se de productes agrícoles locals de cultiu ecològic, a més fomenten entre la població un ús adequat dels recursos naturals».

  A la ciutat, en aquests moments, hi ha un total de 51 parcel·les d’horts socials ecològics en 3 zones diferents: 27 estan a Mascarella de Ferran, 14 al Parc de la Zona Nord i 10 al Parc de Batoi. Cal especificar que algunes d’aquestes són utilitzades per diferents associacions i entitats.

  Bases: https://www.alcoi.org/export/sites/default/es/areas/medi_ambient/noticias/noticies/descargas/Bases_VAL-2018.pdf

   

  Pujar