27 de novembre de 2020 27/11/20

La Regidoria de Gent Gran d´Alcoi convoca un concurs literari i un altre fotogràfic sobre la soledat no desitjada

La Regidoria de Gent Gran d´Alcoi convoca un concurs literari i un altre fotogràfic sobre la soledat no desitjada - (foto 1)
  • Les obres i les instantànies es poden presentar des del 26 d'octubre al 23 de novembre de 2020

L'Ajuntament d'Alcoi segueix treballant en la sensibilització sobre una de les realitats socials del nostre temps: la soledat no desitjada. Per donar visibilitat, reflexionar i plantejar propostes al voltant d'aquesta realitat, s'han convocat dos concursos de temàtica cultural, un de relats curts i un altre de fotografia amb la intenció de donar veu i posar rostre a totes aquelles persones majors que viuen en una soledat no desitjada. Per a poder participar, només s'ha de tindre més de 16 anys i estar empadronat a Alcoi. El termini per presentar-se a tots dos concursos estarà obert des del 26 d'octubre al 23 de novembre.

El I Concurs de Fotografia amb el lema “La soledat no desitjada és una realitat, evitem que siga un problema. Entre totes i tots”, busca imatges que facen referència a contextos de la vida de les persones grans sobre aquells moments personals, d'activitat o relació social, entre altres, que a l'autor li suggerisca la campanya. Poden participar totes aquelles persones empadronades en Alcoi majors de 16 anys i els premis consistiran en material fotogràfic i/o informàtic per valor de 350 euros per al primer classificat, per valor de 225 per al segon i per valor de 100 euros per al tercer. El termini de presentació serà des del 26 d’octubre fins al 23 de novembre de 2020.

D'altra banda, el I Concurs de Relats curts, amb el mateix lema ,“La soledat no desitjada és una realitat, evitem que siga un problema. Entre totes i tots” es pretén afavorir la visibilitat, la reflexió i el debat social sobre aquesta realitat social. Es promou aquest primera edició com un vehicle que canalitze idees, sentiments i  propostes a través de la creació literària. Poden concórrer totes les persones majors de 16 anys i empadronades a Alcoi i el termini de presentació serà també del 26 d’octubre fins al 23 de novembre de 2020. El primer premi consistirà en material papereria-llibreria i/o informàtic per valor de 350 euros,  el segon serà igualment material de paperia-llibreria i/o informàtic, en aquest cas, per valor de 225 euros i 100 euros, també en material, s'emportarà el tercer guardonat.

La regidora de Gent Gran, Carol Ortiz, anima a totes les persones empadronades a Alcoi a participar d'aquestes dues propostes culturals: "Totes i tots coneixen a persones que sofreixen la soledat no desitjada, ara tenim una oportunitat a través d'un concurs de fotografia i d'un altre de relats curts de visibilitzar,  reflexionar i proposar idees que ens ajuden a donar a conéixer però també a lluitar contra la soledat no desitjada. Només s'ha de ser major de 16 anys i estar empadronat a Alcoi per a poder presentar un relat o una fotografia, així que animem a totes i tots a participar".

Les bases completes es poden consultar en https://www.alcoi.org/ca/areas/bienestar_social/c_concejalia_3edad/concursos.html També en el facebook  Majors-Ajuntament d’Alcoi o en l’Instagram @majorsajuntamentdalcoi. Per qualsevol dubte, es pot telefonar al número 600943091 en horari de 10 a 13 hores.

Pujar