14 de desembre de 2019 14/12/19

PSPV-PSOE: "S'han destinat més de dos milions d'euros a la millora dels parcs d’Alcoi"

PSPV-PSOE: "S'han destinat més de dos milions d'euros a la millora dels parcs d’Alcoi" - (foto 1)

  La millora dels parcs i zones verdes de la ciutat ha sigut una de les qüestions en les quals ha incidit el govern socialista durant la legislatura que està a punt d'acabar, i així ho demostren els més de dos milions d'euros que s'han destinat, en diferents Pressupostos municipals, a intervindre de manera decidida en diversos espais enjardinats de la ciutat, abastant millores en pràcticament tots els barris. En algun cas s’ha rebut ajuda.

  El Romeral ha sigut el que ha comptat amb una major inversió, amb més de 450.000 euros que han permés recuperar una part d'aquest parc danyada greument per un fort temporal, i que també s'ha dotat d'un espectacular joc infantil tematitzat que simula el castell de Festes de Moros i Cristians.

  El Passeig de Cervantes també va patir destrosses pel temporal i s'ha reparat i millorat el seu aspecte, com també s'ha millorat el Parterre, la Font de l'Horta i La Glorieta, amb la recuperació de la ‘pajarera’ com a quiosc i la col·locació del parc infantil temàtic de Tirisiti.

  Les actuacions en parcs i espais enjardinats han arribat, entre altres punts, a Ferran El Catòlic, a la Costera del Gurugú, al llit del riu, a Batoi, a la Uixola, Font de l'Horta i a la zona de l'amfiteatre Amando Blanquer del parc de Zona Nord, un barri en el qual també s'ha creat una nova zona verda en el polígon de Cotes Baixes. Cantagallet ha vist millorar els jocs infantils i canviarà la seua imatge amb la demolició del pont que travessa el carrer Músic Pérez Laporta, facilitant l'accés de vehicles de gran grandària.

  El secretari general dels socialistes alcoians, Jordi Martínez, assenyala que l'Ajuntament “ha destinat al voltant de mig milió d'euros a l'any a la millora de parcs i zones enjardinades de la ciutat. És fonamental tindre'ls en bon estat, i encara que són molts els alcoians que ja els utilitzen, volem fomentar un increment d'aquest ús”.

  Martínez remarca de manera especial el fet que “els parcs són, per a molts ciutadans, el principal lloc en el qual gaudir de l'oci. S'utilitzen durant tot l'any, però a l'estiu es converteixen en bàsics per a aquelles persones que no disposen d'una residència estival, que es queden a Alcoi en vacances, i que acudeixen als parcs per gaudir de l'aire lliure i en el cas dels més xicotets dels jocs infantils. Són espais de convivència i volem que estiguen en bon estat”.

  Jordi Martínez destaca el fet que Alcoi tinga al voltant de 270.000 metres quadrats d'espais enjardinats, repartits en una dotzena de parcs i zones verdes, situant-se al capdavant en metratge Cantagallet, la zona del llit del riu i el parc de Zona Nord.

  ocultar
  PSPV-PSOE: "S'han destinat més de dos milions d'euros a la millora dels parcs d’Alcoi"
  Pujar