elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El professor Alejandro Fernández parlarà a Alcoi sobre els perills de les xarxes socials i la relació entre abús del mòbil i fracàs escolar

El professor Alejandro Fernández parlarà a Alcoi sobre els perills de les xarxes socials i la relació entre abús del mòbil i fracàs escolar
  • Primera conferència coorganitzada a la ciutat entre l’Ajuntament d’Alcoi i l’Associació Adolescència Lliure de Mòbils de la Comunitat Valenciana

MÉS FOTOS
El professor Alejandro Fernández parlarà a Alcoi sobre els perills de les xarxes socials i la relació entre abús del mòbil i fracàs escolar - (foto 2)

El dimarts 14 de maig, a les 18.30 de la vesprada, l’Espai Àgora d’Alcoi acollirà la primera conferència “Abús del mòbil i fracàs escolar”. Es tracta de la primera xerrada coorganitzada per l’Ajuntament d’Alcoi, a través de la seua d'Educació, Esports i Recursos Humans, i l’Associació Adolescència Lliure de Mòbils Comunitat Valenciana (AALMCV).

La conferència serà impartida per Alejandro Fernández Vera, professor del departament de Tecnologia i membre de la comissió Desconnexió Mòbil de l’IES Monastil d’Elda i constarà de tres blocs: un primer, on es repassaran els perills associats a l’ús de pantalles per part de menors, i més específicament els perills associats a les xarxes socials; un segon on Fernández explicarà un estudi realitzat amb el seu alumnat, en què es relaciona un major consum de xarxes socials i videojocs amb un pitjor rendiment escolar; i un tercer bloc on es parlarà d’higiene digital i de mesures de control parental.

“Som conscients que l’ús dels dispositius mòbils, i en particular de les xarxes socials, pot arribar a ser problemàtic, tant dins com fora de les aules. Per això creiem que entre tots i totes hem de fer un esforç per entendre millor els perills i aprendre a protegir-nos i a protegir a les nostres filles i fills”, afirma Alberto Belda, regidor d'Educació, Esports i Recursos Humans.

“En l'estudi realitzat amb els meus alumnes vaig poder observar que en època d’exàmens la mitjana d'ús de xarxes socials i videojocs és de 4,5 hores diàries entre setmana i de 5,8 hores al dia en cap de setmana, amb alguns grups arribant fins i tot fins a les 8 hores diàries. A més de tenir un impacte directe en el seu rendiment escolar, aquest ús excessiu de les xarxes genera múltiples conseqüències negatives, que també abordarem en la xarrada”, afirma Alejandro Fernández.

Per la seua part, Pau Rubio, un dels membres fundadors d’Adolescència Lliure de Mòbils Comunitat Valenciana (www.aalmcv.es) explica que “els telèfons intel·ligents són una tecnologia molt poderosa i amb múltiples avantatges, però també tenen una cara fosca que afecta sobretot els xiquets i adolescents, molt més vulnerables que els adults perquè els seus cervells encara no estan plenament desenvolupats”.

 

Pujar