29 de març de 2020 29/3/20

Moltó: «L’execució general del pressupost del 2018 va ser del 76%»

    L’edil encarregada de les finances municipals aclareix també que, per culpa de la llei de racionalització, s'impedeix als ajuntaments «utilitzar tots els seus recursos i executar molts projectes, una demanda que no deixen de fer alcaldes de tota Espanya». Moltó explica: «Aquest any per exemple, i per culpa de la coneguda com a «regla del gasto» ens penalitzen per haver executat massa i ens obliguen a fer un pla d’ajust de 400.000 euros ».

    Per part del govern es recorda també que «una part important del pressupost d’inversió, amb diversos milions d’euros estan bloquejats i s’arrosseguen any rere any al pressupost sense poder fer ús d’ells per culpa del desastre del projecte urbanístic del govern del PP en Serelles, on s’ha hagut d'encautar un aval i portar a terme diverses actuacions, com la construcció del pont, per a poder dotar a la zona dels serveis necessaris».

    També hi ha una part important del pressupost condicionada per ajudes europees pel que s’ha d’estalviar la part que correspon aportar a les arques municipals per a poder portar endavant aquests projectes. Iniciatives amb importants pressupostos que arriben a diversos milions d’euros com Rodes.

    Pujar