6 de juliol de 2020 6/7/20

L’alerta roja acaba hui i es preveu alerta verda per a demà

L’alerta roja acaba hui i es preveu alerta verda per a demà - (foto 1)

  Les previsions de l'AEMET indiquen que l'Alerta Roja per temporal de neu a la ciutat acaba aquesta nit i s'anuncien pluges intenses al llarg del dia, per a demà i el cap de setmana però no està prevista la neu.
  La reunió entre l'Alcalde i els màxims representants de les forces de seguretat i protecció civil a la ciutat, s'ha produït a última hora de matí. En ella, s'ha analitzat totes les actuacions realitzades des d'ahir, s'han estudiat les previsions meteorològiques i s'ha establert el calendari d'actuacions per a les properes hores.

  Està previst que, a partir de demà, tant les classes als centres educatius com les activitats esportives tornen a la normalitat. D'altra banda, s'està treballant perquè el transport urbà torne a circular, amb restriccions, a partir de les 13.30 hores.

  Es continua treballant per habilitar els accessos a la ciutat en les pròximes hores, però continuaran tancades durant tot el cap de setmana les carreteres d'accés tant a la Font Roja com a Sant Antoni. La Romeria de Sant Antoni, per tant, queda suspesa. S'està treballant perquè la benedicció de Sant Antoni es puga realitzar, fet del qual es donarà més informació demà.

  L'alcalde, Toni Francés, després de la reunió de seguiment i previsió ha explicat: «Hem decidit davant les previsions que les classes tornen a la normalitat demà divendres, les prediccions encara que no són inamovibles, indiquen pluja per als pròxims dies».

  L'alcalde també ha volgut agrair la implicació de tots els que han treballat per a tornar a la normalitat «Ha sigut un matí complicat, volem agrair a tots la paciència, també la precaució i el seguiment de les recomanacions. I, especialment, i en nom de tota la ciutat, el nostre més sincer reconeixement a tots els que han treballat intensament per minimitzar les circumstàncies. Seguim treballant per a tornar a la normalitat i per fer front a les pluges que s'indiquen per als pròxims dies».

  Un matí amb els accessos tancats

  A partir de les sis de la matinada, la neu ha cobert la ciutat i tot l'interior d'Alacant dificultant molt la situació de les carreteres. Els dispositius previstos han funcionat amb normalitat, i s'ha treballat intensament, sobretot, a les principals vies de trànsit de la ciutat. Malgrat tot, la situació meteorològica no hi ha permet obrir els accessos a la ciutat, presentant-se les majors complicacions, en l'autovia. La comunicació ha sigut continua amb la Subdelegació del Govern que malgrat el treball, no ha pogut habilitar els accessos al llarg de tot el matí. Cap a les 12, també s'informava del tall de la línia de tren Alcoi-Xàtiva.

  Les màquines llevaneus tant de l'Ajuntament com dels Bombers han actuat per la ciutat des de ben prompte, establint com a prioritat en les actuacions, el trànsit. L'ordre de prioritat ha sigut: l'hospital i centres sanitaris, accessos i eixides així com principals vies de comunicació, polígons i urbanitzacions. També operaris han treballat retirant la neu de les voreres, especialment als passos de vianants.

  S'ha treballat amb tots els efectius, tal com es va acordar a la reunió d'ahir, però atés que continuava nevant, no es recomanava la circulació, per aquest motiu, el transport públic s'ha suspés. També cal assenyalar que no hi ha hagut talls en el subministrament elèctric, cosa que si ha passat en altres municipis del voltant.

  Pujar