elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament d'Alcoi rep 444 sol·licituds per a optar a les Ajudes Parèntesis II

L'Ajuntament d'Alcoi rep 444 sol·licituds per a optar a les Ajudes Parèntesis II
  • El consistori analitza ara les sol·licituds i tramitarà aquestes subvencions directes per a empreses i persones autònomes de sectors afectats per les restriccions del coronavirus

L'Ajuntament d'Alcoi ha registrat 444 sol·licituds a la segona convocatòria de les Ajudes Parèntesi, a través de la qual repartirà 730.000 euros en subvencions directes per a empreses i persones autònomes de sectors afectats per les restriccions derivades de la crisi sanitària de la Covid-19, una vegada finalitzat el procés de comprovació i depuració.

Les actuals subvencions complementen a les de la primera edició de les Ajudes Parèntesi i formen part del Pla Resistir de la Generalitat Valenciana, dotat amb 160 milions d'euros a distribuir en cada municipi on es desenvolupen activitats econòmiques en els sectors més afectats. Del total de les ajudes, el Consell aporta el 62,5%, és a dir 100 milions d'euros, mentre que les Diputacions Provincials contribueixen amb un 22,5%, i els Ajuntaments amb el 15% restant. En el cas d'Alcoi, la nostra ciutat destinarà un total d'1.444.223 euros, que beneficiaran a més de 750 empreses i persones autònomes.

En la primera edició de les Ajudes Parèntesi ja es van beneficiar més de 320 autònoms i micropimes, amb ajudes de 2.000 euros i de 200 euros per cada treballador contractat, que ja han sigut pagades pel consistori. En la present convocatòria s'ha reservat una partida inicial de 730.000 euros no utilitzats en l'anterior edició amb l'objectiu d'ampliar l'ajuda a 23 noves activitats econòmiques. Entre elles destaquen el comerç de roba i calçat, el comerç de periòdics i papereria, el transport per taxi, les perruqueries i establiments que presten altres tractaments, tintoreries, acadèmies d'ensenyaments no reglats, els establiments de reparació de calçat, joieries i rellotgeries, així com les activitats de fotografia, entre altres.

En aquesta ocasió, les subvencions arriben de nou fins als 2.000 euros per cada persona autònoma o microempresa amb un màxim de deu persones treballadores, així com més 200 euros per cada treballador a càrrec de les persones sol·licitants de l'ajuda.

Segons subratlla l'alcalde d'Alcoi, Toni Francés, “aquestes ajudes tindran continuïtat, ja que el consistori treballa actualment a aconseguir noves línies per a fer costat a aquelles persones o sectors que hagen pogut quedar exclosos i no deixar a ningú arrere. Tal com va ocórrer en la primera edició de les Ajudes Parèntesi, l'Ajuntament s'esforçarà al màxim per a tramitar de la manera més ràpida possible aquestes ajudes, ja que som conscients de les dificultats per les quals travessen moltes persones autònomes o petites empreses, a causa de la crisi econòmica que ha provocat la Covid 19”.

L’Ajuntament d’Alcoi complementarà a més aquestes subvencions amb les previstes en el seu pla ‘Reactiva Alcoi 2021’ i amb les del programa de consolidació d'empreses. En total, el consistori destinarà 2.250.000 euros per a ajudar als nostres sectors productius en 2021.

Pujar