elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’Ajuntament d’Alcoi demana extremar la responsabilitat a la ciutadania davant la pujada de casos Covid

  • Les dades actualitzades indiquen que hi ha 515 PCR positives en els últims 14 dies el que suposa una incidència acumulada de 867,68 per cada 100.000 habitants

El Govern Municipal de l’Ajuntament d’Alcoi insisteix a apel·lar a la responsabilitat personal de la ciutadania enfront de la Covid-19 i a  seguir totes les mesures i recomanacions sanitàries:

  • Intentar evitar en aquestes dates els encontres multitudinaris i extremar la prudència en els encontres familiars, utilitzant la mascareta i ventilant espais.
  • Que els establiments inclosos en el decret seguisquen demanant el certificat COVID i que els que no estiguen obligats legalment, per responsabilitat, també ho facen i que corroboren amb el DNI que el document es correspon a la persona que el presenta.
  • L’Ajuntament d’Alcoi està estudiant com aplicar la normativa i demanarà el Certificat Covid en el nombre més gran possible de les activitats que organitze.
  • La Vacunació redueix en un 75% del número d'hospitalitzats i ingressos en UCI i el 90% de defuncions, per això s’insisteix en la importància de vacunar-se per frenar la propagació de la Covid.

La Generalitat Valenciana ha actualitzat aquest matí les dades respecte a la Covid-19 i indiquen que hi ha 515 PCR positives en els últims 14 dies el que suposa una incidència acumulada de 867,68 per cada 100.000 habitants. Són xifres que pràcticament tripliquen les que hi havia en Alcoi fa exactament un any, amb 188 casos positius i una incidència de 318,67. Fins principis de gener, Alcoi no va arribar a les xifres en què es troba actualment.

La principal diferència amb l’any passat és la vacunació. Segons l'estudi elaborat per la Direcció General d'Anàlisi i Polítiques Públiques de la Generalitat Valenciana, la vacunació redueix en un 75% del número d'hospitalitzats i ingressos en UCI i el 90% de defuncions. Aquest estudi també revela que les persones diagnosticades per Covid-19 no vacunades o amb vacunació incompleta multipliquen per dos el risc de ser hospitalitzats i que el risc de defunció es multiplica per tres en el cas dels no vacunats.

Gràcies a la vacuna, l’Hospital no està patint la pressió que tenia fa un any. Fins ahir hi havia 14 persones ingressades en planta i 4 en l'UCI. Per això és fonamental la vacunació de la ciutadania. Des de l’Àrea de Salut Pública s’habilitat un punt extra de vacunació tant per aquelles persones que encara no s’hagen vacunat com per a la dosi de reforç, a partir de hui en l’Hospital Mare de Déu dels Lliris.

«Demanem a tota la ciutadania que complisca amb totes les mesures sanitàries i que es vacunen. Encara que poques persones les que no ho han fet, no només es perjudiquen a elles, també a totes les que ens envolten. Frenar l’avanç de la Covid depén de tots i cadascun de nosaltres. Hem de continuar mantenint les mesures de seguretat, i per tant demanar i presentar el certificat covid», ha manifestat l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés.

Tal com vam anunciar, l’Ajuntament d’Alcoi també ha decidit, per prudència i prevenció, no celebrar la Festa de Cap d’Any a la plaça d’Espanya, ja que és un esdeveniment amb molta massificació de persones en el que no es pot garantir l’ús de la mascareta.

Punt extra de vacunació

L’Àrea de Salut Pública ha habilitat un punt de vacunació a l’Hospital Mare de Déu del Lliris, en concret està en la porta de consultes externes.

És per a les persones no vacunades o vacunades amb Jansen, que podran accedir sense cita cada dia en horari de 9.30 a 13.30 hores i de 15.30 a 20 hores.

També és per a per a la tercera vacuna de reforç per a les persones nascudes fins a l’any 1960. S’ha fixat el següent horari: hui 17 de desembre i 18 (només de matí), per les persones nascudes en 1952 i les majors de 70. 20 i 21 de desembre per a les nascudes en 1953 i 54, 22 i 23; 1955 i 56, 27 i 28; 1957 i 58 i 29 i 30; 1959 i 60.

Les persones que no puguen assistir en aquest horari poden demanar cita en el seu centre de salut trucant al 628 13 99 99.

Pujar