26 de setembre de 2020 26/9/20

L’Ajuntament aposta pel carrer Sant Francesc per ubicar l’Oficina de Comerç

L’Ajuntament aposta pel carrer Sant Francesc per ubicar l’Oficina de Comerç - (foto 1)

  La Regidoria de Comerç rehabilitarà el local número 38 del carrer Sant Francesc, on antigament estava situada la papereria Hispania, per a obrir l'oficina de comerç municipal. La iniciativa que, prèviament va ser presentada a la Mesa del Centre, ha suposat la modificació d'una partida municipal, aprovada el passat plenari, amb el vot a favor de Ciudadanos.

  Aquesta mesura arriba acompanyada de les ajudes que ja s'han aprovat per a obrir negocis i rehabilitar locals comercials en aquesta mateixa àrea. Les dues iniciatives conjuntament amb la futura ubicació de la seu de la Universitat d'Alacant en l'última planta de l'edifici de Cámara de Comercio de Alcoy, impulsaran la reactivació del carrer Sant Francesc, una via important del centre de la ciutat.

  El passat plenari es va aprovar la modificació de crèdit d'una partida de la regidoria de comerç, per a poder fer les obres de rehabilitació del baix comercial, de propietat municipal, situat al carrer Sant Francesc núm 38, així com de dotar l'espai d'accessibilitat i mobiliari. En total, 90.000 euros perquè, a principis de l'any que ve, estiga tot preparat per a ubicar l'oficina municipal de Comerç.

  Vanessa Moltó, responsable de la regidoria de Comerç, explica: «La dinamització del carrer Sant Francesc i limítrofs és una de les prioritats d'aquest Govern, amb el suport de la Mesa del Centre, per això volem, per un costat, obrir l'oficina de comerç al Carrer Sant Francesc; i d'altre, donar ajudes a tots aquells que rehabiliten un baix o obrin un comerç al centre d'Alcoi, prioritàriament en la zona de Sant Francesc i limítrofs».

  Moltó conclou: «La reactivació del centre històric és important però ha d'actuar-se transversalment, des de l'àmbit públic i privat, només així aconseguirem dinamitzar el centre d'Alcoi. En la regidoria de comerç tenim clar que hem de treballar de manera conjunta, i sense perdre temps, perquè Alcoi és la prioritat».

  Al pressupost municipal de 2017, es va implementar una partida 250.000 euros destinada a dinamitzar el centre històric. També s'ha posat en marxa la Mesa del Centre, on estan presents tots els partits polítics, associacions comercials i veïns per a consensuar les diferents iniciatives. En pocs mesos s'ha aprovat la redacció d'un pla estratègic pel centre de la ciutat, s'han publicat ajudes per a obrir negocis i rehabilitar baixos comercials i, ara, es rehabilitarà d'un espai municipal en el mateix carrer Sant Francesc obrint una oficina d'atenció al públic.

  Pujar