14 de novembre de 2019 14/11/19

Endavant una nova edició d’ Educació per a la Participació - Pressupostos Participatius per a Xiquets i Xiquetes

Endavant una nova edició d’ Educació per a la Participació - Pressupostos Participatius per a Xiquets i Xiquetes - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Endavant una nova edició d’ Educació per a la Participació - Pressupostos Participatius per a Xiquets i Xiquetes - (foto 2)
  Endavant una nova edició d’ Educació per a la Participació - Pressupostos Participatius per a Xiquets i Xiquetes - (foto 3)
  Endavant una nova edició d’ Educació per a la Participació - Pressupostos Participatius per a Xiquets i Xiquetes - (foto 4)

  L'Ajuntament d'Alcoi ha destinat una partida pressupostària al projecte “Educació per a la Participació”, dotada de 20.000 euros per a dur a terme les propostes viables seleccionades realitzades per l'alumnat, fins a completar l'import pressupostari consignat a aquest efecte. Les activitats es duran a terme durant el segon semestre de l’any 2019.

  El primer pas va ser fer sessions en cada una de les aules. Després es va dur endavant una  primera sessió de presentació del projecte, reflexió sobre què és l'oci i les seues característiques, on es van veure les propostes i es va fer una primera priorització.

  Des de l’ajuntament s’ha fet una valoració de les propostes i s’ha vist quines són viables, després s’ha dut endavant una segona sessió de priorització final de les propostes, per finalment acabar hui divendres 7 juny, en el CCJ amb l’acte de clausura amb representació de l'alumnat. En aquest acte s'exposaran les propostes prioritzades que l'alumnat ha treballat.

  En total es duran endavant 11 activitats, que són les següents: Taller de defensa personal, taller de teràpia amb gossos, torneig de baseball, torneig de paintball, setmana gastronòmica de les cuines del món, convivència jove amb grups de música locals, jornada d’airsoft, treballar valors treballant mitjançant el hip hop, concurs de fotografia temàtica, taller d’art (dibuix i pintura) i casa del terror.

  La regidora de Democracia Participativa, María Baca, recorda «que els objectius d'aquest projecte, entre altres, són sensibilitzar a la joventut sobre la importància d'actuar de mode responsable i de manera crítica en la presa de decisions, propiciar la reflexió col·lectiva basada en la seua realitat i en la de l'entorn que viuen i donar a conéixer els Pressupostos Participatius com a element de millora, transformació i canvi social, al mateix temps que s'orienten els recursos públics a la cobertura de necessitats des de la visió de la joventut».

  ocultar
  Endavant una nova edició d’ Educació per a la Participació - Pressupostos Participatius per a Xiquets i Xiquetes
  Pujar