elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El dissabte tindrà lloc una eixida per a bicicletes de muntanya

El dissabte tindrà lloc una eixida per a bicicletes de muntanya
  • Participarà Jacobo Santanta, Campió d'Espanya DH (descens amb bicicleta de muntanya) de la seua categoria aquest cap de setmana a la Serra de Gredos

MÉS FOTOS
El dissabte tindrà lloc una eixida per a bicicletes de muntanya - (foto 2)

Aquest dissabte 21 de maig tindrà lloc la II Eixida Ciclista Alcoi-BTT coorganitzada per 226ERS Endurance School i l'Ajuntament d'Alcoi, així com de la Unió Ciclista Alcoi. Es tracta d'una eixida recreativa no competitiva amb dos itineraris diferents, amb eixida i meta en el Poliesportiu de Batoi, el primer de 31 km és la Ruta Homologada BTT i el segon anar a la Sarga i tornar per la via verda d'uns 20 km aproximadament.

Després de la primera eixida ciclista per carretera, que va tindre lloc el 16 d'abril, tindrà lloc aquesta segona per a bicicletes de muntanya que també tindrà una eixida escalonada per nivells, en concret, a les 8.30 hores serà la de la ruta llarga nivell avançat, cinc minuts després nivell intermedi i a menys vint el nivell iniciació. A les 8.45 serà l'eixida conjunta de la ruta curta.

Cal ressaltar que el Campió d'Espanya DH (descens amb bicicleta de muntanya) de la seua categoria aquest cap de setmana a la Serra de Gredos, Jacobo Santana, tot un referent local en la bicicleta de muntanya participarà i donarà suport a aquesta activitat.

De 10.30 a 12.30 hores en l'Àrea d'eixida i meta, hi haurà desdejuni i avituallament per a participants en l'eixida i un circuit tècnic infantil.

La participació en aquesta activitat suposa l'acceptació de la normativa:

1. Els participants circularan per vies obertes al trànsit, per la qual cosa en tot moment respectaran el Reglament General de Circulació, els senyals de trànsit tant urbans com interurbanes i les indicacions dels agents de l'autoritat, en el seu cas.

2. Es tracta d'una quedada cicloturista que requereix cert nivell físic, per la qual cosa els participants hauran d'inscriure's en el grup que consideren que s'adapta al seu nivell: avançat (ritme alt), mitjà (ritme moderat), iniciació (ritme baix).

3. La participació és per compte i risc del participant, per la qual cosa eximeix expressament de responsabilitat a l'organització i entitats col·laboradores.

4. L'edat mínima per a participar és de 12 anys. Els menors d'edat hauran de presentar a l'organització la corresponent autorització. Els participants de 12 a 15 anys hauran d'anar acompanyats per un adult responsable. Els participants de 16 i 17 anys podran participar solos.

El termini d'inscripció finalitza demà dijous 19 de maig i es pot realitzar en el següent enllaç: https://forms.gle/P1Mj4Z1KJH7wQUFJ6

El terme ‘BTT: Bicicleta Tot Terreny’ és l'adaptació del francés ‘VTT: Vélo Tout Terrain’. No existeix diferència entre el BTT i MTB, perquè ambdues són sigles del ciclisme de muntanya, només que en diferents idiomes. MTB ve de l'anglés Bicicleta de muntanya. Pel que fa respecta a la modalitat DH de la que és campió d’Espanya Jacobo Santana és l’acrònim de la paraula anglesa ‘Downhill’ i es refereix a la prova de descens.

“Es tracta d'una activitat per a tota mena d'esportistes i aficionats a la bicicleta de muntanya que servirà per a compartir bons moments practicant esport. Vull agrair a 226ERS Endurance School la organització conjuntament amb la regidoria d’esports d'aquesta activitat. Com sempre, des de la regidoria d'Esports promovem, donem suport i acompanyem totes les activitats que com aquesta fomenten la pràctica esportiva i l'oci saludable a Alcoi”, ha indicat el regidor d'Esports, Alberto Belda.

Pujar