4 de juny de 2020 4/6/20

Detingudes dues persones que es feien passar per tècnics del gas a Alcoi

Detingudes dues persones que es feien passar per tècnics del gas a Alcoi - (foto 1)

  Agents de la Policia Nacional han detingut a la ciutat d'Alcoi a dues persones de nacionalitat espanyola i de 37 i 49 anys d'edat acusats d'un presumpte delicte d'estafa continuat, concretament amb la coneguda estafa del gas.

  Les primeres perquisicions van ser realitzades pels agents de la Brigada de Policia Judicial de la Comissaria d'Alcoi després de rebre en poc més d'una setmana diverses denúncies sobre presumptes estafes realitzades per dues persones que es feien passar per revisors del gas.

  El modus operandi en aquesta mena d'estafa sol ser sempre similar. Els autors solen actuar en parella i simulen pertànyer a una empresa autoritzada. Per a això utilitzen logotips manipulats molt similars a les de les vertaderes empreses. Accedeixen als edificis i contacten amb els veïns als quals convencen perquè els permeten el passe als seus domicilis emparant-se en l'obligatorietat de revisar les instal·lacions del gas. Una vegada a l'interior simulen realitzar la revisió efectuant canvis de peces i serveis innecessaris, generalment els caps reguladors de les bombones i les gomes, sol·licitant per a això preus abusius molt per damunt del valor del mercat.

  Per a la realització d'aquests il·lícits solen triar a les seues víctimes entre les persones d'edat més avançada. D'aquesta manera els presumptes autors van aconseguir estafar més de 600 euros als perjudicats.

  Després de diverses gestions els agents investigadors van aconseguir identificar als presumptes autors de l'estafa, els quals van ser reconeguts per totes la mates, procedint a la seua detenció i tramitant-se les diligències que van ser remeses al Jutjat d'Instrucció de Guàrdia d'Alcoi.

  Pujar