14 de novembre de 2019 14/11/19

Constituïda la Xarxa Valenciana de Ciutats per la Innovació

Constituïda la Xarxa Valenciana de Ciutats per la Innovació - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Constituïda la Xarxa Valenciana de Ciutats per la Innovació - (foto 2)

  Ahir es va celebrar a Salinas, la reunió de constitució de la Xarxa Valenciana de Ciutats per la Innovació. Aquesta Xarxa de la qual formen part les 12 ciutats valenciana reconegudes pel Ministeri d'Economia com a Ciutats de la Ciència i la Innovació són Vil·la-Real, València, Alzira, Torrent, Ontinyent, Almussafes, Alfaç del Pi, Gata de Gorgos, Villena, Salinas i Alcoi. La Comunitat Valenciana és la comunitat amb major nombre de ciutats amb el distintiu juntament amb Catalunya.

  A la reunió, es va produir el canvi de presidència que fins ara havia assumit Toni Francés com alcalde d'Alcoi i que després de la seua incorporació al consell rector de la «Red Nacional Innpulso» (depenent del Ministeri d'Economia) ha cedit la presidència a l'alcalde de Vila-real, José Benlloch Fernández.

  Francés va recordar al seu discurs que durant els mesos de constitució de la Xarxa s'han assolit importants reptes que s'havien plantejat com:

  Constituir-se com a interlocutors amb l'Agència Valenciana d'innovació, agència creada pel Govern Valencià per a impulsar i dirigir les polítiques públiques d'innovació a la Comunitat Valenciana, objectiu aconseguit a l'incorporar els estatuts de l'Agència Valenciana a la Xarxa de ciutats com a membres. De fet l'acte ha comptat amb la presència d'Andrés García Reche, Vicepresident de l'Agència Valenciana de la Innovació que ha destacat el paper dels municipis en la promoció de la innovació.

  Un altre objectiu assolit ha estat presentar conjuntament un projecte europeu del qual formaren part les ciutats valencianes, projecte que va ser presentat a Europa el mes passat i que està liderat per la ciutat d'Alcoi formant part d'ell ciutats valencianes, catalanes i europees.

  A partir d'ara el comité executiu estarà format per Vila-real (presidència), Alcoi, Ontinyent, Almussafes i València que assumirà la secretaria tècnica de la Xarxa.

   

  ocultar
  Constituïda la Xarxa Valenciana de Ciutats per la Innovació
  Pujar