30 de novembre de 2020 30/11/20

El Consorci de les Comarques Centrals impulsarà el projecte de la Via Verda Alcoi-Gandia

El Consorci de les Comarques Centrals impulsarà el projecte de la Via Verda Alcoi-Gandia - (foto 1)

  Representants dels ajuntaments d'Alcoi, Banyeres, Muro, Gaianes, L'Orxa, Gandia, Cocentaina i la Mancomunitat de l'Alcoià-El Comtat es van reunir a l'Àgora per seguir endavant amb el projecte de la Via Verda Alcoi-Gandia. Van decidir per unanimitat que el projecte s'impulse des del Consorci de les Comarques Centrals.

  L'alcalde d'Alcoi, Toni Francés, va explicar que mai s'ha arribat a constituir formalment el Consorci de la Via Verda Alcoi-Gandia i que els canvis experimentats legalment dificulten la constitució de nous consorcis, per això, l'opció viable per les circumstàncies legals actuals és que assumisca el projecte el Consorci de les Comarques Centrals, que legalment constituït, engloba tots els municipis implicats d'una manera o altra en el recorregut de la Via Verda, a excepció de Beniarrés, no sent aquest un impediment.

  Toni Francés indica que «aquest projecte tindrà un impacte econòmic positiu en els nostres pobles. Tenim moltes possibilitats des de diferents punts de vista tant turístic, com mediambiental com cultural, ens presentarà moltes possibilitats i pensem que des del Consorci de les Comarques Centrals es podrà donar encara un major impuls».

  Francés també va explicar que estan en converses perquè el Ministeri de Foment cedisca els trams de la Via Verda que encara són titularitat d'ADIF.
  En aquest encontre es va compartir la necessitat de crear una marca de la ruta i una senyalització homogènia en tots els trams tots de manera que compartisca tot el traçat una coherència clarament identificable pels usuaris, per aquests motius es va acordar treballar en propostes de marca i que cada municipi prepare per a la pròxima reunió de treball una memòria sobre les condicions actuals que presenta el tram de la Via verda al pas pel seu terme municipal.

  També es tracta el tema d'intentar homologar tècnicament la ruta per poder formar part de la Ruta Europea de Vies Verdes «Eurovelo», Lorena Zamorano, regidora de Turisme d'Alcoi, s'ha compromés a recavar la informació necessària per aconseguir aquesta informació «que ens ajudaria a projectar el territori de forma molt important turísticament», va destacar.

  Pujar