19 de setembre de 2020 19/9/20

Compromís exigirà un accés ràpid i segur a l'hospital d'Alcoi des de la A-7 i la millora de les comunicacions amb tren

Compromís exigirà un accés ràpid i segur a l'hospital d'Alcoi des de la A-7 i la millora de les comunicacions amb tren - (foto 1)
  • Plantegen que la creació d'una línia de tren per comunicar la localitat amb Alacant beneficie la comarca de la Foia de Castalla

El senador territorial de Compromís, Carles Mulet, plantejarà al Senat l'execució d'un accés que comunique l'Hospital d'Alcoi amb l'autovia A-7 davant la precarietat de les actuals comunicacions del recinte mèdic. Així ho van acordar després d'una reunió celebrada amb els representants d'aquesta formació a la localitat, de manera que Compromís al Senat plantejarà iniciatives perquè les ambulàncies i usuaris puguen arribar d'una forma ràpida i segura a l'hospital, que dóna servei a unes 180.000 persones de tota la comarca. "Enfront d'altres propostes megalòmanes que plantegen un viaducte molt costós i que eternitzaria la solució, plantegem una carretera de prop d'un quilòmetre que circunvale la localitat per la zona del Serpis i evite haver d'utilitzar carreteres com la de l'Rebolcat venint des de l’A-7. Aquesta solució generaria un accés ràpid, viable i segur per als usuaris de la comarca Alcoià-Comtat", ha assenyalat Màrius Ivorra, portaveu local de Compromís.

En l'actualitat els accessos són sinuosos i comporten demores de fins a 20 minuts per arribar al centre mèdic. Mulet ha plantejat "un acord entre administracions que faça factible aquest accés des de l'autovia i que l'administració central assumisca l'obra", de manera que la coalició plantejarà una moció al Senat i esmenes als pressupostos generals perquè s'aborde aquesta necessària obra.

Millora de les comunicacions per tren

D'altra banda la coalició traslladarà la demanda de millorar la connectivitat del servei en tren perquè puguen beneficiar els usuaris d'aquesta localitat, estudiants i connectar alhora el territori. "Per a això ens han traslladat la necessitat de crear la línia Alcoi-Alacant amb trens i maquinària adequada per la Foia de Castalla, on hi ha localitats i una zona molt dinàmica com és la d'Ibi, Castalla, Onil, Sax o Villena i dignificar el servei amb Xàtiva i València, ja que en totes les comarques ens trobem amb el mateix problema de pèrdua de qualitat i de confiança en el servei, el que fa la gent dependents del cotxe davant el transport col·lectiu", ha conclòs Mulet.

Pujar