elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Alcoi inicia un nou taller d'ocupació

Alcoi inicia un nou taller d'ocupació
  • Aquesta nova iniciativa, que va començar el 30 de desembre de 2020, compta amb un total de deu alumnes treballadores així com un equip directiu i docent

  • Totes les persones contractades són dones

MÉS FOTOS
Alcoi inicia un nou taller d'ocupació - (foto 2)

El taller d'ocupació FORMA’T ALCOI, amb una duració de 12 mesos, ha suposat la contractació de deu alumnes treballadores i d’un equip directiu i docent. Té per objecte d'actuació realitzar i integrar operacions de suport administratiu i atenció a usuaris en diferents departaments municipals.

S'impartiran dues modalitats formatives: Operacions Auxiliars de Serveis Administratius i Generals (Certificat de Professionalitat de nivell 1) i Activitats Administratives en la Relació amb el client (Certificat de Professionalitat de nivell 2).

Es dóna la circumstància que la totalitat de persones seleccionades són dones. Totes elles compleixen amb els requisits mínims establits per LABORA: tindre 25 anys o més, ser desocupades, entenent-se com a tals a les persones demandants d'ocupació sense treball registrades en Labora i complir els requisits establits en la normativa d'aplicació per a formalitzar un contracte per a la formació i l'aprenentatge.

Aquest taller compta amb la subvenció de LABORA Servei Valencià d'Ocupació i Formació. Aquestes ajudes són susceptibles de cofinançament pel Fons Social Europeu (FSE), amb càrrec al corresponent Programa Operatiu del FSE per al període 2014–2020. Per al desenvolupament d'aquesta iniciativa l'Ajuntament d'Alcoi ha rebut de la Direcció General d'Ocupació i Formació una subvenció de 240.206,40 euros.

Així mateix, per dotar el taller d’equipament informàtic, l’Ajuntament d’Alcoi ha fet una inversió de 6.130 euros, que ha suposat l’adquisició de 12 nous terminals, segons explica el regidor d’Ocupació, Alberto Belda.

El programa Tallers d'ocupació es configura com un programa mixt d'ocupació i formació que té per objecte millorar l'ocupabilitat de les persones a les quals va adreçat, mitjançant la realització d'obres o serveis d'interés general i/o social que possibiliten a l'alumnat/treballador la realització d'un treball efectiu mitjançant el contracte per a la formació i l'aprenentatge, que juntament amb la formació professional per a l'ocupació rebuda, procure la seua qualificació professional i afavorisca la seua inserció laboral.

La actual iniciativa succeeix al taller d’ocupació, ja finalitzat, “Turisme de naturalesa: Birdwatching i itineraris interpretatius al medi natural d’Alcoi”, relatiu a l’especialitat de “Promoció Turística Local i Informació al Visitant”, que es tracta d’un Certificat de Professionalitat de Nivell 3.

Pujar