24 de novembre de 2020 24/11/20

La Xufabike té noves connexions a València

La Xufabike té noves connexions a València - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  La Xufabike té noves connexions a València - (foto 2)

  La Xufabike d'Alboraia tindrà a partir d'ara dos noves estacions d'intercanvi modal on deixar les bicicletes a València. Les noves estacions estan situades al carrer Vicent Zaragozà, al costat de la rotonda del mirador, i a l'avinguda Alfahuir, a l'altura del número 45.

  Amb aquestes dos estacions, els usuaris i usuàries de MIBISI d'Alboraia conten ja amb huit punts d'intercanvi en la ciutat de València, així com connexió amb altres localitats de l'àrea metropolitana com: Catarroja, Torrent, Aldaia, Alaquàs, Xirivella, Quart de Poblet, Mislata i Paterna.

  La xarxa MIBISI compte ja amb 122 estacions, prop de 950 bicicletes i més de 34mil usuaris. L'any 2018 ha sigut rècord d'ús de la bicicleta pública metropolitana, aconseguint els 600mil viatges. Des de l'any 2015 s'ha inclòs també a la ciutat de València, que finalment ha permès instal·lar estacions de la xarxa MIBISI en la perifèria de la ciutat a manera de punts d'intercanvi. Així, els veïns i veïnes dels municipis que compten amb el servei MIBISI poden arribar fins a la capital del Turia amb bicicleta pública i, en aquests punts, deixar-la per a canviar a una altra bicicleta del servei Valenbisi, o bé cap a una altra manera de transport públic EMT, FGV, o Taxi.

  Per a facilitar aquest intercanvi modal i la connexió de les estacions MIBISI amb València, aquestes estacions intermodales en la ciutat han comptat amb el suport de l'IVACE.

  A la inauguració dels nous punts va estar present l'alcalde d'Alboraia, Miguel Chavarría, així com els alcaldes de Foios, Sergi Ruiz i Meliana, Josep Riera, localitats que preveuen adherir-se al projecte MIBISI. També va participar per part de l'IVACE de la Generalitat Valenciana el Cap d'Àrea d'Eficiència Energètica, José Vicente Latorre.

  Pujar