elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Comencen les activitats extraescolars del Espai Jove a Alboraia

Comencen les activitats extraescolars del Espai Jove a Alboraia
  • L'Ajuntament d'Alboraia ha programat diferents tallers gratuïts i un Campus de Pasqua

 

Des de la regidoria de Joventut de l'Ajuntament d'Alboraia s'han programat diversos tallers i cursos gratuïts dins de les activitats extraescolars del Espai Jove. A més, una altra novetat d'enguany, ha sigut la creació d'una Campus de Pasqua del 19 al 22 d'abril.

Les activitats extraescolars comencen també durant el mes d'abril, i es realitzen en la seua majoria en el Espai Jove situat en Passeig d'Aragó, 96. Enguany hi ha un taller de dibuix estil manga, un taller de creació musical, i tallers com el de robòtica i animació lectora.

D'altra banda, el Campus de Pasqua se centrarà en la creació de contingut en diferents formats i plataformes des de l'educació, el respecte i les bones pràctiques.

El taller d'animació lectora és l'indicat per a edats més primerenques, de 3 a 8 anys. Es realitzarà a la Biblioteca Pública Municipal, els dimarts i dijous de 17.30 a 18:30h. Aquest taller és perfecte per a inculcar la lectura en aqueixes edats.

La resta de tallers d'aquestes activitats extraescolars són a partir dels 11 anys d'edat. Per al taller de robòtica s'han creat dos grups, dilluns i dimecres, o dimarts i dijous, tots dos de 17.30 a 18:30h. En aquest taller es podrà aprendre d'informàtica, programació i robòtica des d'una perspectiva pedagògica.

El taller de dibuix manga se celebra els dimarts i dijous de 17.30 a 19:00h en el Espai Jove, i pretén ensenyar tècniques artístiques centrades en l'estil de dibuix "pispa", provinent dels mangues (o còmics) japonesos que compten amb una gran difusió a nivell internacional.

Durant el taller de creació musical els i les assistents es podran endinsar en estils com el rock, funk, reggaeton o rap, de la mà de dos artistes en actiu que ensenyaran composició, harmonia, història i creació de lletres. L'horari és els dilluns de 18.00 a 19:00h.

El Projecte d'Educació en Comunicació en el qual es basen les activitats extraescolars i el Campus de Pasqua tracta de ser una eina per a respondre a les demandes més actuals de formació i prevenció.

Vivim en la societat de la informació i de la comunicació la qual cosa vol dir que de manera contínua i quotidiana ens enfrontem a diferents codis que hem d'interpretar i desxifrar, i òbviament no són neutrals, estan carregats d'ideologies, de perills, interessos i intencions. És per això que com a ciutadania del present hem de saber que hi ha darrere de tot el que se'ns presenta, i alhora saber utilitzar els recursos que van sorgint per a crear i ser protagonistes de l'intercanvi de coneixements que tan ràpidament es dona.

L'educació ja no es limita tan sols a alfabetitzar als xiquets/as com tradicionalment coneixíem, sinó que també s'ha d'encarregar ara de l'alfabetització digital. Es tracta de preparar als menors davant els mitjans de comunicació (TV, Internet, Ràdio, Premsa Escrita…), amb una interpretació crítica de la realitat, perquè no siguen enganyats i manipulats, perquè siguen lliures i no decidisquen per ells ni s'aprofiten d'ells.

Perquè es puga dur a terme una bona alfabetització digital s'utilitzarà una metodologia pràctica, activa, participativa, reflexiva, i molt dinàmica. Es pretén que els assistents participen i siguen els propis creadors de la cadena informativa i del coneixement. Donar eines materials i intel·lectuals perquè siguen els propis creadors del seu món digital. Educar críticament i de manera creativa, a través de la diversió i el joc.

Alguns dels objectius són fer comprendre als xiquets i xiquetes l'importància del coneixement de les eines i funcions audiovisuals, així com de l'enorme poder que posseeixen. Fer de les ferramentes audiovisuals una eina per a interaccionar amb el món que els envolta de manera positiva i prevenint riscos. Per a això s'ha disposat dels materials necessaris al nou local de Espai Jove Alboraia.

El Campus de Pasqua pretén alhora afavorir la conciliació de la vida familiar i laboral.

La temàtica general utilitzada per a aquest projecte és la comunicació, ja que aquest és un dels punts clau a tractar en la societat actual, sent necessària una educació. Però aquest programa és una via per a reforçar també aqueixos transversals com l'educació en valors, la igualtat, la conscienciació mediambiental... així com proporcionar un suport a l'aula, afavorint al seu torn la creativitat i el desenvolupament de destreses especifiques.

La metodologia que s'emprarà és fonamentalment participativa, utilitzant activitats dinàmiques. En cap cas es crearan comptes en xarxes socials, sinó que el campus se centrarà en la creativitat i les diferents maneres de poder desenvolupar totes aquestes habilitats esmentades, fent especial atenció en coneixer els riscos i perills que poden comportar.

Pujar