elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El CEIP Ausiàs March homenatja la investigadora Laura Lechuga amb un mural del projecte Dones de ciència

El CEIP Ausiàs March homenatja la investigadora Laura Lechuga amb un mural del projecte Dones de ciència
  • Alboraia se suma a la iniciativa per a reflectir la figura de la dona en el món científic i ja és la 34a pintura d'aquest projecte premiat i reconegut a nivell nacional

MÉS FOTOS
El CEIP Ausiàs March homenatja la investigadora Laura Lechuga amb un mural del projecte Dones de ciència - (foto 2)

El projecte Dones de ciència, impulsat per la Universitat Politècnica de València (UPV) i el centre d'innovació Les Naus de l'Ajuntament de València, amb la col·laboració de la FECYT-Ministeri de Ciència i Innovació, ha inaugurat hui el primer dels murals d'aquest curs 2023/24.

Aquest nou mural ret homenatge a Laura Lechuga, professora d'investigació del CSIC en l'Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia (ICN2), primera dona a rebre el Premi Nacional d'Investigació en Transferència de Tecnologia i una de les pioneres en el camp de la divulgació científica. Obra de l'artista andalusa Isa Nieto, el mural està situat en el CEIP Ausiàs March d'Alboraia.

Miguel Chavarría, alcalde d'Alboraia, ha assistit en companyia d'Ismael Rubio, regidor d'Educació, i Conxa Villena, regidora de Cultura, a la presentació de la pintura. Allí ha destacat a l'alumnat la importància del projecte i ha recordat que el municipi treballa en aquesta mateixa línia, celebrant de manera anual el Dia de la Dona en la Ciència amb activitats culturals i lúdiques per a totes les edats per a visibilitzar figures com Laura Lechuga.

L'acte ha comptat també amb la participació de la vicerectora de la UPV, Salomé Cuesta, i la directora de Les Naus, Marta Chillarón. Amb aquest mural, ja són 34 els realitzats en el marc de Dones de ciència, una iniciativa reconeguda amb el premi al millor projecte singular dels Prismes Casa de les Ciències a la Divulgació 2022, els més importants del país en el camp de la comunicació i divulgació científica.

En el mural, Isa Nieto aconsegueix plasmar i sintetitzar la investigació realitzada per Laura Lechuga al llarg de la seua trajectòria, amb referències directes a dispositius com nanobiosensores i microxips, així com a proteïnes, virus, el nostre sistema circulatori… El mural destaca a més per la seua gran intensitat cromàtica amb un predomini del roig, color fonamental per a Laura Lechuga, i també senyal d'identitat, juntament amb el blau fosc, de la muralista, integrant-se amb l'entorn del centre escolar.

Pujar