17 de febrer de 2020 17/2/20

Alboraia es fa lloc en Gastrónoma, la gran festa gastronòmica de la Comunitat Valenciana

Alboraia es fa lloc en Gastrónoma, la gran festa gastronòmica de la Comunitat Valenciana - (foto 1)

  Alboraia es convertirà durant aquest cap de setmana en un dels principals protagonistes de la gran festa gastronòmica de la Comunitat Valenciana. Gastrónoma arriba a la Fira de València, amb l'objectiu de consolidar el seu èxit com l'esdeveniment més gran gastronòmic del nostre país.

  Durant tres dies -19 al 21 de novembre- les emocions i sabors seran els actors més distingits de Gastrónoma on el municipi xufer s'ha fet buit entre els tastos, presentacions, tallers i showcooking del festival.

  L'orxateria d'Alboraia Sequer el Blanch aprofitarà aquesta cita culinària per a promocionar la seua cervesa - Cervesa Cambra-, elaborada a partir de la millor xufa d'Alboraia. A més, promocionarà l'experiència gastronòmica i turística que, juntament amb Horta Viva, realitzen enmig de l'horta i que permet als seus visitants acostara a la cultura i restauració de la zona. Sequer el Blanch estarà present en l'estand de la Diputació Valenciana durant els tres dies de l'esdeveniment.

  En un esdeveniment on els productes valencians i la xufa són els protagonistes, el Consell Regulador de la Denominació d'Origen, xufa de València, amb seu a Alboraia, estarà present els tres dies entre els estands de Gastrónoma.

  Aquesta entitat inicia en la fira la seua III temporada en la Cuina, on presenta una sèrie d'iniciatives per a fomentar l'ús de l'orxata i la xufa de València en la cuina.
  Els visitants a la fira podran degustar el producte i presenciar demostracions de cuina amb xufa i orxata programades per a cadascun dels dies.

  Com no podia ser d'una altra manera, la Xufa de València, és un dels productes autòctons més representatius de la Comunitat i tindrà una destacada presència dins de l'estand de la Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural" des del qual acostarà als visitants un producte únic, amb nombroses propietats saludables i de qualitat diferenciada i reconeguda.

  La fira tornarà a tenir el seu "Córner d'arròs" on reunirà a alguns dels més destacats mestres arrossers de la Comunitat València. Jorge Andrés, del restaurant la Marítima, presentarà els seus millors arrossos, i comptarà amb l'ajuda per a la seua elaboració amb Álvaro Pérez, alumne del primer Hotel Escola de la Comunitat Valenciana, Ecotur, cuina i turisme, d'Alboraia.

  Com a guinda final a la participació alboraiera en l'esdeveniment, Vicente Ausina, propietari i xef del restaurant Torres de Ciriaco a Port Saplaya, realitzarà un espectacle de cocteleria creativa. Un showcooking de cuina líquida amb xufa de València (producte amb denominació d'origen) en el qual destacaran els Gin-tònics amb la ginebra valenciana Ginself i la substitució de la llet per l'orxata en la seua característica cocteleria menorquina-creativa. Ausina realitzarà el seu espectacle en l'escenari del Fórum Gastronòmic de la Generalitat Valenciana el dilluns a les 12.30 hores.

  La fira Gastrónoma pretén perfilar-se com un fòrum obert perquè grans cuiners, fabricadors, distribuïdors, xicotets comerciants i artesans posicionen València al capdavant de la cultura gastronòmica.

   

  Pujar