elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Alboraia felicita diversos policies per l'actuació que va ajudar a salvar la vida a dues persones del municipi en diferents circumstàncies

Alboraia felicita diversos policies per l'actuació que va ajudar a salvar la vida a dues persones del municipi en diferents circumstàncies
  • També es van aprovar els últims tramites per a iniciar les obres de l'IES nou en La Patacona, entre altres assumptes

 

El Ple Municipal d'Alboraia ha donat llum verda a l'últim tràmit previ a l'inici de les obres de construcció del nou IES La Patacona. Per unanimitat, s'ha aprovat els documents per a la gestió de residus de l'obra i el pla de seguretat i salut que ha d'evitar situacions de risc per a previndre accidents laborals durant les obres.

Amb l'abstenció de Vox i el vot en contra d'Alboraia Actua, els grups PP, Compromís i PSOE van acordar el reequilibri econòmic sol·licitat per l'empresa gestora del gimnàs i piscina coberta de La Patacona amb 3 anys de pròrroga de la gestió. Després dels pertinents informes dels serveis econòmics i jurídics de l'Ajuntament, es va estimar en part la reclamació a causa dels mesos de tancament i posteriors resticcions d'aforament i activitats en el complex esportiu durant la pandèmia. Aquest complex es va construir a costa de l'empresa concessionària i entre les condicions per al pagament d'aquestes instal·lacions es concedia la gestió de les instal·lacions durant 25 anys, la qual cosa ara es prorroga en tres anys per a compensar les pèrdues i d'acord amb les condicions que estableix el plec, després del període establit, passaran íntegrament a les mans del consistori.

La unanimitat plenària també ha impulsat la participació de l'Ajuntament en la pròxima convocatòria del PERTE d'eficiència del cicle urbà de l'aigua del Pla de Recuperació de Transformació i Resiliència dels fons Next Generation, a través del qual es permet a Aqualia sol·licitar les subvencions europees destinades a implementar la digitalització del cicle de l'aigua, la qual cosa ha de millorar el control i la qualitat de la mateixa que arriba a veïns i veïnes, a més de la redacció d'altres treballs tècnics per a la prevenció d'inundacions, sequeres, etc.

L'Ajuntament, que porta treballant mesos en l'estudi previ, prioritzarà i intensificarà la redacció de l'ordenança municipal que ha de regular l'estacionament de caravanes, després de negociar i fer institucional una moció presentada pel Partit Popular. Amb aquest complement a l'ordenança de trànsit ja existent, es pretén regular l'estacionament d'aquesta mena de vehicles, de manera que s'eviten molèsties i es garantisca una correcta integració en el Pla Estratègic de Turisme del municipi.

Pujar