elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Naix Andanes d’Art, Catàleg d’artistes, espais i recursos culturals a Alboraia

Naix Andanes d’Art, Catàleg d’artistes, espais i recursos culturals a Alboraia
  • Convocatòria oberta per a artistes en una proposta pionera per dinamitzar el sector de l’art i la cultura a l'Horta Nord

  • Andanes d’Art és un catàleg de recursos culturals, espais d’art, acadèmies i demés espais creatius dins el municipi d’Alboraia

  • Alboraia busca presentar-se com a poble acollidor d’artistes, creadors i indústries culturals

La Regidoria de Cultura d’Alboraia en col·laboració amb Tectònica Cultural donen les primeres passes del que serà el primer catàleg d’artistes, artesans, espais creatius i recursos culturals de l’Horta Nord.

Andanes d’Art, Catàleg d’artistes, espais i recursos culturals a Alboraia, és una iniciativa de Tectònica Cultural, que recolzada per l’Ajuntament d’Alboraia que busca crear una cartografia de recursos culturals al municipi d’Alboraia, que en dinamitze el sector i cree xarxes de col·laboració i suport mutu en el sector cultural, artístic i artesanal.

Es tracta d’una aposta per a promoure l'art i la cultura com a motor de desenvolupament econòmic, situar a Alboraia com a municipi amic i col·laboratiu d'artistes i persones creatives. Al remat, Andanes d’Art busca visibilitzar els i les artistes, identificar i facilitar recursos públics i privats i establir ponts de diàleg amb la comunitat educativa artística de la ciutat de València.

Per a dur a terme este projecte, s’elaborarà un catàleg d'estudis, tallers, acadèmies, espais d'art i persones físiques dedicades al sector artístic o cultural, que residisquen, treballen o estudien en el municipi d'Alboraia. Alhora, el catàleg glossarà els espais i recursos públics i privats a Alboraia que siguen susceptibles de ser utilitzats per als/les artistes.

El catàleg vol ser una ferramenta al servei dels veïns del poble i té vocació d'atraure i impulsar talent local, projectar al poble i l'Horta a través d'una proposta pionera, sostenible i d'aprofitament de recursos.

Cal afegir que el que ara presentem és el inici d’un projecte més ampli, que consolidarem durant el pròxims anys, amb activitats que orbitaran al voltant de la creació artística i concretament d’este projecte d’Andanes d’Art.

En este sentit, Alboraia vol fer evident el seu compromís amb l’art i la cultura i esdevenir poble amic i acollidor de les indústries culturals i creatives a la Comunitat Valenciana.

Pujar