elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

2023 deixa nou rècord de mínim històric de persones desocupades a Alboraia en 16 anys

2023 deixa nou rècord de mínim històric de persones desocupades a Alboraia en 16 anys
  • Desembre polvoritza l'anterior marca mínima de 2022 i ja aplega a octubre de 2008 amb 4640 contractes nous durant l'any passat i la perspectiva de l'arribada de Rossmann

Alboraia ha registrat al desembre de 2023 una nova marca històrica a la baixa amb relació a l'atur. Amb només 1040 veïns i veïnes en situació de desocupació, el municipi polvoritza l'anterior registre mínim produït precisament en el mateix mes de l'any anterior (1046), dades en tots dos casos que no es veien des d'octubre de 2008 (1028), previ a les successives crisis econòmiques, bèl·liques i sanitàries que han modificat el mercat laboral.

La xifra s'explica amb les 4640 contractacions noves que s'han realitzat durant tot l'any, reflectint un motor d'ocupació de qualitat amb pràcticament la meitat de les noves altes de treball sent contractes indefinits. No és l'única bona notícia que reflecteixen les dades, ja que la desocupació en dones també s'està reduint a nivells mínims, allunyant-se dels números habituals fa un any (al voltant de 700) i mantenint-se ara sobre els 600 i descendint gradualment.

El registre coincideix amb l'anunci de l'arribada de la multinacional Rossmann a Alboraia, on establirà la seua seu nacional i una botiga en 2025. Fins llavors, les campanyes de promoció del comerç local se segueixen succeint a l'Ajuntament d'Alboraia ('Alboraia eres tu', Firalboraia, la Ruta de la Tapa, 'Compres amb Cor', Nadal), així com les obres de millora de competitivitat en el Polígon Industrial Camí la Mar, que compta amb més de 250 empreses actives i més de 2.500 treballadors i treballadores.

Pujar