Castellano

Albal adquirix els llibres segrestats a Castelló

Albal adquirix els llibres segrestats a Castelló

    Novel·les juvenils, narrativa on s'exposa la LGTBIfobia i els conflictes en el descobriment personal, assajos sobre el trans, el 'queer' o els avanços polítics de les últimes dècades, i també història sobre els moviments civils; són els continguts dels títols que la ultradreta no ha volgut que siguen lectura dels escolars.

    Per este motiu, des de la regidoria de Cultura que encapçala David Ramón, s'han destinat 175 euros a l'adquisició de les publicacions, s'ha fet a través del comerç local Papeleria El Lazarillo Albal, i ja es troben a les prestatgeries de la Biblioteca Municipal, l'espai que va ser inaugurat per l'exministra i escriptora Carmen Alborch, ambaixadora de la igualtat i que ens va deixar en 2018.

    𝗘𝗹𝗹𝘀 𝗹𝗹𝗶𝗯𝗿𝗲𝘀 𝗱𝗲 𝗹𝗮 𝗱𝗶𝘀𝗰ò𝗿𝗱𝗶𝗮

    L'Ajuntament de Castelló de la Plana havia preparat un repartiment a centres educatius d'exemplars d'una llista de 31 llibres que promouen la inclusió i el respecte per la diversitat sexoafectiva. Però l'organització ultraconservadora Advocats cristians va llançar una recollida de signatures contra això i va interposar una demanda en un jutjat. La jutgessa la va admetre i va imposar la mesura cautelarísima de retirar aquesta sèrie de llibres de temàtica LGTBI.

    Pujar