6 de juliol de 2020 6/7/20

Vora 800 alumnes estudien enguany al CFPA Enric Valor

Vora 800 alumnes estudien enguany al CFPA Enric Valor - (foto 1)

  Vora 800 alumnes han iniciat enguany les classes al Centre de Formació de Persones Adultes Enric Valor d'Alaquàs. L'acte d'inauguració de curs va tindre lloc el dijous 5 d'octubre al Castell a càrrec del Regidor d'Educació, Fran Evangelista i el director del centre, Vicent Sánchez Calatrava.

  En l'acte es va destacar un any més la gran qualitat d'ensenyament que s'imparteix al centre així com la implicació de professorat i alumnat. Com a novetat, el centre inclourà enguany en la seua oferta formativa un programa experimental coordinat amb el SERVEF, sent el centre de referència en la comarca de l'Horta Sud per a aquesta modalitat formativa. Aquest programa va destinat a l'obtenció de la Certificació de Competències Clau necessàries per a cursar la formació dels Certificats de Professionalitat de nivell 2, en el cas de persones adultes que no tinguen formació prèvia acreditada com l'ESO. Està orientat a treballadors o aturats per a ampliar els seus coneixements o acreditar una sèrie de competències professionals que els capacita per a realitzar un treball així com la millora educativa. Aquests cursos són quadrimestrals amb realització de prova externa a càrrec del SERVEF.

  L'acte va comptar amb la participació d'un grup d'alumnes del centre així com també amb l'actuació musical de Vanesa Bessó Moreno.

  L'Ajuntament d'Alaquàs aposta, a través de projectes educatius d'aquest tipus, per una educació pública i de qualitat per a totes les persones d'Alaquàs sense distinció d'edat. Des de 2007, el Castell d'Alaquàs és seu per a l'educació de persones adultes.

  L'EPA de Alaquàs ofereix una extensa oferta formativa per als majors de 18 anys. Cursos d'alfabetització, d'iniciació a la formació bàsica, de castellà per a persones estrangeres, de valencià de tots els nivells de la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià. També s'imparteixen cursos d'idiomes, tallers d'animació sociocultural i activitats literàries, de preparació per a la prova d'accés a la Universitat per a majors de 25 anys i per a la prova d'accés a Cicles Formatius de Grau Mitjà i Superior són algunes de les matèries. El centre d'Alaquàs continuarà impartint un taller d'història de l'art dedicat a la música sota el nom 'Entenem la música'.

  Pujar