1 de juny de 2020 1/6/20

Podem es reuneix amb la FSMCV

Podem es reuneix amb la FSMCV - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Podem es reuneix amb la FSMCV - (foto 2)

  Els diputats del grup parlamentari Podem en les Corts Valencianes, Pepe Almeria i Fabiola Meco s'han reunit, en les instal·lacions de la Unió  Musical d´Alaquàs (València), amb el president de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV), Pedro Rodríguez. La UMA d'Alaquàs compta amb una escola de música i un centre autoritzat de grau professional, més de 10 agrupacions artístiques i realitza la gestió d'un auditori, desenvolupant un projecte social, educatiu i artístic de referència en tot el moviment associatiu.

  Almeria i Meco han expressat la intenció de Podem de fer complir els punts de l'Acord del Botànic que fan referència a les societats musicals i les seues escoles, el primer agent cultural de la Comunitat Valenciana segons un estudi de la Universitat de València i el col·lectiu organitzat més nombrós de la nostra societat civil.

  Segons el diputat Pepe Almeria, “la potenciació d'este col·lectiu, per part de l'administració, no pot esperar més. La xarxa d'escoles de la FSMCV suposa la base d'entrada al sistema d'ensenyaments artístics de música de la Generalitat, i necessita una dotació que li proporcione estabilitat i elimine la precarietat en l'ocupació del professorat. Açò podria suposar la creació immediata de 800 llocs de treball”.

  En concret, es fa referència a la potenciació del moviment associatiu, a través del suport efectiu a la FSMCV, a l'actualització de la llei valenciana de la música i la creació de la Direcció adjunta de Música i Cultura Popular de l’Institut València de Cultura. El Pacte inclou, a més, el suport i finançament de les escoles de música i l'actualització de la seua reglamentació, així com l'elaboració d'un mapa d'ensenyaments musicals.

  La Federació reivindica que estos acords tinguen una incidència adequada en els pròxims pressupostos de la Generalitat Valenciana.

  Segons Fabiola Meco, “el nostre grup parlamentari va a posar-se a treballar a fer complir els compromisos de l'Acord del Botànic, i buscarà el consens polític en la revisió de la Llei Valenciana de la Música, per a donar resposta a les necessitats de la música valenciana en el context actual”.

  Pujar