elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’alumnat d’infantil inicia el curs escolar en el nou edifici del col·legi Ciutat de Cremona

L’alumnat d’infantil inicia el curs escolar en el nou edifici del col·legi Ciutat de Cremona
  • L’Ajuntament ha condicionat un pas per a vianants segur per accedir a les aules d’infantil i ha realitzat diferents treballs de condicionament en l’entorn immediat

MÉS FOTOS
L’alumnat d’infantil inicia el curs escolar en el nou edifici del col·legi Ciutat de Cremona - (foto 2)
L’alumnat d’infantil inicia el curs escolar en el nou edifici del col·legi Ciutat de Cremona - (foto 3)

Un total de 89 alumnes d’educació infantil han iniciat hui dijous 10 de setembre les seues classes en el nou edifici del col·legi Ciutat de Cremona. L’Alcalde d’Alaquàs, Toni Saura, juntament amb els regidors Fran Evangelista, Sebastián Ruíz i Elena Solís, han assisit hui a aquest inici de curs tan esperat per aquesta comunitat educativa i ha felicitat tant a l’equip de professorat com a les famílies i alumnat per aquesta nova etapa que hui s’inicia a les noves instal·lacions.

Hui han iniciat les classes en el nou edifici 6 aules d’infantil: 18 alumnes de 2 anys i 71 alumnes de 3, 4 i 5 anys. La resta de l’alumnat, el cicle de primària, està previst que s’incorpore durant els primers mesos de l'any proper, una vegada finalitzen les obres del col·legi.

Per tal de garantir un accés segur al centre, l’Ajuntament d’Alaquàs ha condicionat un pas per a vianants amb accés directe a les aules d’infantil del nou col·legi. A més, s’han realitzat diferents treballs de reparació de paviment en l’entorn immediat i s’ha realitzat també una exhaustiva revisió i posada a punt de semàfors, pintura vial i senyalística vertical. S’han colocat a més tanques de formigó de tipus New Jersey amb l’objectiu de crear un accés segur al centre i un espai segur per a l'entrada i eixida de l'alumnat i les famílies. La urbanització de tota la vorera així com dels dos accessos al centre eductiu es realitzarà una vegda finalitzen les obres de tot l’edifici i es retire la tanca perimetral de protecció actual.

El nou edifici del col·legi Ciutat de Cremona comença a ser una realitat. El nou col·legi es troba ubicat en l’avinguda Camí Vell de Torrent, en un solar cedit per l’Ajuntament d’Alaquàs a la Conselleria d’Educació. Es tracta d’una reivindicació històrica que va nàixer fa ara 11 anys i va arribar a tindre més de 500 alumnes. Per aquest centre ubicat en aules prefabricades des dels seus inicis han passat inclús dues generacions d’alumnes que han completat tots els seus estudis. Les condicions d’estudi en aquestes aules han provocat durant tot aquest temps diverses accions per tal de denunciar la situació que es patia, principalment en dies de pluja i vent. Era una reivindicació justa i històrica per als serveis educatius i públics d’Alaquàs que ara ja comença a ser una realitat.

Pujar