23 de setembre de 2020 23/9/20

L’Ajuntament agraeix la implicació i el compromís de tots els col·lectius festers en les Festes Majors

L’Ajuntament agraeix la implicació i el compromís de tots els col·lectius festers en les Festes Majors - (foto 1)

    L’Ajuntament d’Alaquàs ha agraït als col·lectius festers la seua implicació i compromís en l’organització de les Festes Majors així com també la gran participació dels veïns i veïnes per respondre a cada acte celebrat.

    L’Alcaldessa d’Alaquàs, Elvira García Campos, han volgut posar de manifest que tot i la reducció en un 25% del pressupost municipal destinat a Festes Majors i el fet que hi hagen dues clavaries menys, els col·lectius festers s’”han esforçat al màxim en l’organització d’unes festes caracteritzades per la gran participació i han demostrat un any més un gran compromís i una responsabilitat voluntàriament assumida”.

    La primera edil ha destacat a més que les festes són més que mai un “extraordinari element cohesionador, a més d’un factor que potencia el xicotet comerç i un moviment capaç de mantindre els trets culturals i identitaris d’un municipi com Alaquàs”. Uns factors que continuen mantenint-se gràcies a l’esforç de tots es col·lectius festers implicats: Clavaris de Sant Miquel 2016, Majorals i Confraria de la Mare de Déu de l’Olivar, Clavaris del Crist de la Bona Mort 2016, Confraria de la Santíssima Creu, Moros i Cristians Perolers, les Festeres d’Alaquàs així com les associacions culturals implicades: Amics de la Cordà, Centre Cultural Andalús, Jubilats i Pensionistes, Junta Central de Penyes i Unió Musical d’Alaquàs.

    Les Festes Majors d’Alaquàs es van iniciar el passat divendres 26 d’agost amb el Pregó protagonitzat pels mateixos col·lectius locals. Durant aquests dies, ha tingut lloc una completa programació per a tots els públics que finalitzarà el proper cap de setmana amb la part lúdica de la festivitat en honor a la Santíssima Creu.

    Pujar