10 de juliol de 2020 10/7/20

Gran Festa de la Primavera d´Alaquàs 2019

Gran Festa de la Primavera d´Alaquàs 2019 - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Gran Festa de la Primavera d´Alaquàs 2019 - (foto 2)

  El Parc de la Sequieta es convertia el passat dissabte 18 de maig en punt de trobada per a la celebració d’una nova edició de la Festa de la Primavera; una cita que compta sempre amb un alt índex de participació.

  El Joc Solidari arrancava de bon matí amb la celebració d'unes proves que tenien com a objectiu donar a conèixer als xiquets i xiquetes les diferències que hi ha als cinc continents del món, a més de jugar per aconseguir diners que es van destinar als projectes de cooperació internacional.

  En aquesta ocasió els xecs simbòlics es repartiren entre els col·legis Mare de Déu de l’Olivar, col·legi Madre Josefa Campos, col·legi Vila d’Alaquàs, col·legi Maestro Sanchis Almiñano, col·legi González Gallarza, col·legi Bonavista i el col·legi Ciutat de Cremona. Tots destinaren les seues recaptacions als projectes de cadascuna de les ONG amb les quals havien treballat.

  Durant la jornada es va donar a conèixer també els noms dels guanyadors i guanyadores del Concurs Imatge del Joc Solidari 2019. Patricia Correas Reina del col·legi Bonavista va ser la guanyadora oficial i per això tots i totes es posaren una samarreta amb el seu dibuix.

  També es va fer públic el nom dels guanyadors i guanyadores del Concurs El Teuladí 2019 en les tres modalitats: Plàstica, redacció en castellà i valencià.

  Va ser sense dubte una jornada carregada d’activitats que va comptar amb la participació activa de voluntaris i voluntàries, entitats, associacions, col·lectius i ONG’s. Els assistents van gaudir de tallers de manualitats, maquillatge, atraccions infantils, regals, activitats esportives, degustacions, conta contes “La botiga de Pepa”, un concert de Cambra protagonitzat per la Unió Musical d’Alaquàs (UMA) i l´exhibició canina per part de la Policia Local d’Alaquàs. A la cita  també va assistir la Policia Local de València, junt a la Guardia Civil de trànsit i el Consorci Provincial de Bombers. A més, a les 14:00 hores es va poder degustar la paella més solidària i ecològica. Tots els elements que s’utilitzaren per a tastar-la (gots, plats i coberts) havien sigut fabricats amb materials orgànics compostables. Els diners recaptats amb el dinar va ser destinat a l’entitat AFASUD.

  A la Festa de la Primavera també participà l’Alcaldessa d´Alaquàs, Elvira García Campos, que va estar acompanyada per la regidora de Cooperació Internacional Diana Muñoz i el regidor de Cultura Toni Saura. Junts van voler agrair al públic assistent la participació tan activa que ha fet d’aquest certamen tot un referent en matèria de solidaritat.

  Pujar