elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El centres educatius i socials d'Alaquàs celebren la cremà de les seues falles

El centres educatius i socials d'Alaquàs celebren la cremà de les seues falles
  • Les Falleres  Majors d’Alaquàs i l’Alcalde Toni Saura assisteixen a les diferents cremaes

  • Alaquàs viu les falles amb intensitat a totes les zones i centres del municipi. Per això, els centres eduatius i socials també s’han unit aquests dies a la festa gran valenciana.

MÉS FOTOS
El centres educatius i socials d'Alaquàs celebren la cremà de les seues falles - (foto 2)
El centres educatius i socials d'Alaquàs celebren la cremà de les seues falles - (foto 3)
El centres educatius i socials d'Alaquàs celebren la cremà de les seues falles - (foto 4)
El centres educatius i socials d'Alaquàs celebren la cremà de les seues falles - (foto 5)
El centres educatius i socials d'Alaquàs celebren la cremà de les seues falles - (foto 6)
El centres educatius i socials d'Alaquàs celebren la cremà de les seues falles - (foto 7)

El Centre Social Benàger d’Alaquàs cremava la seua falla ahir dimecres 15 de març amb un monument centrat enguany en el 20 Aniversari del Castell d'Alaquàs i que a més fa també al·lusió a l'Any Internacional del Mill que se celebra enguany. Es tracta d'una falla intergeneracional que ha sigut organitzada per l'Ajuntament d'Alaquàs, a través de la Regidoria de Benestar Social, amb les persones majors que participen en els tallers de manualitats municipals, el Centre Obert, Espai Educatiu, Ludoteques i Alaquàs Diversa. La festa es va iniciar a les 17:30 hores amb la cremà del monument, seguida després d'una xocolatà i l'amenitat musical a càrrec de la Unió Musical d'Alaquàs. En l'acte van estar presents les Falleres Majors d'Alaquàs, Vera Martínez Silla i Carolina Sanchis Mengod, l'Alcalde d'Alaquàs, Toni Saura, el Regidor de Falles, Alejandro Ramos, la Regidora de Benestar Social, Elena Solís, la Regidora de Festes, Sandra Conde i representants de Junta Local Fallera d'Alaquàs.

Pel matí se celebrava la cremà dels centres educatius d’Alaquàs. El primer en cremar la seua falla va ser el col·legi Madre Josefa Campos. A 9 hores del matí van celebrar una cavalcada de disfresses pels carrers i a continuación va tindre lloc la cremà d'un monument que enguany ha tingut com a lema centra 'El Circ' i que ha estat composat per diferents escenes circenses i un elefant com a element centra.

A continuació s’inaugurava l’Exposició del Ninot del col·legi Ciutat de Cremona, activitat central fallera d’aquest centre educatiu a través de la qual han treballat la cultura valenciana, la seua festa i folclore. Una mostra centrada en una de les pintures més emblemàtiques del pintor Joaquín Sorolla, 'Las Grupas' amb l'objectiu de treballar tots els elements del quadre i les seues tècniques plàstiques i plasmar-les en ella. L'activitat es va completar amb un glotobà i una cavalcada.

La següent falla en cremar va ser la de l’IES Clara Campoamor, un monument per la sostenibilitat i un transport més respectuós.El monument va ser realitzat per l'alumnat dels cicles formatius que s'imparteixen al centre educatiu, Logística i Transport i Comerç Internacional i per les i els alumnes d'algunes assignatures de secundària com els Tallers de Tecnologia i Plàstica. Una manera de promocionar els cicles formatius i de reivindicar la mobilitat sostenible i un transports més respectuós amb el medi ambient en una jornada festiva que va comptar amb xocolatà i xaranga.

Com no podia ser d'una altra manera, el col·legi públic Amparo Alabau d'Alaquàs celebrava també una gran festa fallera que va tindre com a protagonista un original monument centrat en el canvi de nom del centre educatiu i en els 51 anys del col·legi González Gallarza. Amb aquest monument "fem un record a tota una vida perquè suposa una despedida. En ell hem volgut plasmar el túnel de la diversitat que representa tot el nostre alumnat i la importància de cultivar el respecte, el diàleg i la convivència per arribar a la nova estació que representa Amparo Alabau". La festa es va iniciar el dimarts 14 de març amb la plantà i dinar de l'alumant de sisé de primària. El dimecres va tindre lloc la despertà, xocolatà i mascletà per a donar pas a la cremà del monument.

Per la seua part, l'Escola Infantil Municipal l'Alqueria d'Alaquàs ha volgut plasmar enguany en el seu monument la importància de la diversitat i la interculturalitat per a fomentar el respecte entre l'alumnat. Per això, cada aula ha treballat un continent i els ha reproduït en forma de ninots per al seu monument. Un gran treball que com sempre ha comptat amb la col·laboració de les famílies. La plantà de la falla va tindre lloc el passat divendres 10 de març. El dilluns van celebrar la xocolatà i ahir van disparar la tradicional mascletà amb més de 400 globus i a continuació la cremà de la falla.

Les Falleres Majors d'Alaquàs, Vera Martínez Silla i Carolina Sanchis Mengod, l'Alcalde d'Alaquàs, Toni Saura, el Regidor de Falles, Alejandro Ramos, la Regidora de Festes, Sandra Conde, la Regidora d'Educació, Marian Espert i representants de Junta Local Fallera d'Alaquàs van estar presents en tots aquests actes.

Per la seua banda, l’Associació AMIAR va celebrar el seu dia gran de Falles el passat dissabte 11 de març amb una festa protagonitzada per una batucada, paelles, passacarrer i la cremà del monument.

Hui dijous 16 de marça ha tingut lloc la cremà de la falla del Centre de Dia d’Alaquàs. El dia s'ha iniciat amb una despertà seguida d'una xocolatà amb coca cassolana realitzada al centre. A continuació s'ha cremat l'original monument que reprodueix el Mercat Municipal d'Alaquàs a través del qual es promociona la compra local amb missatges com "La nostra gent major, en el Mercat sempre ha comprat" o "Si el petit comerç vols salvar, fes la teua compra al nostre Mercat". A l'acte ha assistit la Regidora de Benestar Social, Elena Solís, la directora del centre, Inma Serrano i l'equip de professional tècnic .Ha estat protagonitzat per Maria i Paco, Fallera Major i President del Centre de Dia, ambdós usuaris del centre.

Pujar