elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Castell d'Alaquàs acull la presentació del llibre 'Faustí Barberà. Els orígens del valencianisme polític' de Santiago Ferrandis

El Castell d'Alaquàs acull la presentació del llibre 'Faustí Barberà. Els orígens del valencianisme polític' de Santiago Ferrandis
  • L’acte va ser organitzat per l’Ajuntament d’Alaquàs i l’Institut d’Estudis Comarcals de l’Horta Sud

MÉS FOTOS
El Castell d'Alaquàs acull la presentació del llibre 'Faustí Barberà. Els orígens del valencianisme polític' de Santiago Ferrandis - (foto 2)
El Castell d'Alaquàs acull la presentació del llibre 'Faustí Barberà. Els orígens del valencianisme polític' de Santiago Ferrandis - (foto 3)

 

El Castell d’Alaquàs va acollir el divendres 29 d’abril l’acte de presentació del llibre "Faustí Barberà, els orígens del valencianisme polític" de l'autor Santiago Ferrandis. Es tracta d’un llibre que parla del pensament polític, en tota la seua complexitat i riquesa, d’un dels artífexs en l’aparició del primigeni nacionalisme valencià, l’alaquaser Faustí Barberà Martí.

En l'acte va intervindre l’Alcalde d’Alaquàs, Toni Saura, que va posar en valor la figura de Faustí Barberà i va destacar entre les seues facetes “la de traductor a la llengua de signes i mètode oral per a persones sordes com una gran aportació d’aquest veí d’Alaquàs”. El primer edil va destacar la gran qualitat del treball per part de l’autor i va reconéixer la tasca realitzada per l’Institut d’Estudis Comarcals en la recuperació de la història comarcal.

A continuació, el president de l'IDECO Horta Sud, Josep Maria Tarazona, va ser l’encarregat de presentar l’autor del llibre, Santiago Ferrandis, qui a continuació va donar a conéixer la seua obra i va exposar les línies principals del llibre, tot sota el marc temporal del protagonista de la història.

Es tracta d’una obra que parteix d’un treball d’investigació de l’autor “basat en la tesi llançada pel catedràtic d’història contemporània Alfons Cucó, que a finals dels 60 afirmava haver trobat un discurs que semblava una ruptura amb el passat de la Renaixença”. A partir d’aquest discurs, l’autor es va adonar que “Faustí Barberà era una figura insuficientment estudiada” i per això va considerar important el seu estudi i analitzar el seu pensament polític.

Pujar