27 de novembre de 2020 27/11/20

Amadeo Laborda presenta el llibre “La memoria de tu nombre”

Amadeo Laborda presenta el llibre “La memoria de tu nombre” - (foto 1)

    El Castell d'Alaquàs va acollir el passat dijous 9 de febrer la presentació del llibre "La memoria de tu nombre" de l'autor Amadeo Laborda. L'acte va comptar amb la presència de l'Alcaldessa d'Alaquàs, Elvira García Campos i l'editor de la publicació, Juli Capilla.

    Es tracta d'una novel·la que parla de tot allò que perdura quan passa la vida. Parla de la memòria del poble, de les cases, de les gents, de la terra, de l'oblit, de la mort i del silenci. Escrita amb un llenguatge precís, cult i pròxim a la vegada, es tracta, segons el pròleg de l'obra, "de l'òpera prima d'aquest escriptor que apunta molt alt".

    Amadeo Laborda (València, 1969) va viure la seua infància a mig camí entre la ciutat i Pedralba, un poble que es manté com una constant vital i un referent permanent en la seua novel·la. Va cursar estudis de Filosofia i Lletres, per a dedicar-se posteriorment a la restauració i recuperació d'edificis antics. «Tota casa vella té molt de memòria atrapada entre les seues parets i una miqueta de passat amagat per cada habitació». En els últims anys ha compaginat la seua labor professional amb la recerca en l'àmbit de l'arqueologia i en el de les llengües prehispàniques, especialment en l'estudi d'inscripcions íberes sobre suports de plom. No en va, ha col·laborat amb diversos especialistes d'aquesta matèria. Ara s'endinsa en un terreny que no li és gens aliè, el de la literatura, amb una novel·la d'una solvència narrativa i una maduresa que ens sorprèn i ens causa admiració a un temps.

    Pujar