24 d’octubre de 2020 24/10/20

Alaquàs registra un creixement del 14% del reciclatge d´envasos lleugers i un 16% de paper i cartró

Alaquàs registra un creixement del 14% del reciclatge d´envasos lleugers i un 16% de paper i cartró - (foto 1)
  • Alaquàs incrementa el nombre de contenidors per donar resposta a l’augment de reciclatge al municipi

MÉS FOTOS
Alaquàs registra un creixement del 14% del reciclatge d´envasos lleugers i un 16% de paper i cartró - (foto 2)

El municipi d’Alaquàs ha registrat recentment un notable augment en el percentatge de residus reciclats. Un increment que reflexa el compromís dels veïns i veïnes amb la cura del medi ambient.  Segons les dades facilitades per l’empresa responsable de la recollida de residus a Alaquàs, durant 2019 s’ha registrat l’augment del 14% en el reciclatge d’ envasos lleugers- plàstics (contenidor groc) i un 16% relatiu al reciclatge de paper i cartró(contenidor blau). Pel que fa a la recollida d’oli vegetal residual domèstic, durant 2019 s´han arreplegat un total de 5.970 quilos a través dels 15 contenidors taronges repartits per tot el municipi.

Per donar resposta a l’increment del reciclatge en general, durant l’últim més i de forma progressiva s’ha incrementat la dotació de contenidors ubicats a la via pública. A més, atenent a les peticions veïnals, s’han redistribuït els contenidors de reciclatge sent ubicats als punts dels municipi on el  nivell de reciclatge es major.

Per una altra banda, segons les dades relatives a 2019 publicades per l’Entitat Metropolitana per al tractament de residus (EMTRE), prop de 400 veïns i veïnes d’Alaquàs han fet ús de Ecoparc móbil; una instal·lació itinerant que ha visitat periòdicament el municipi per facilitar la recollida selectiva (i posterior tractament) de residus domèstics. Entre els materials arreplegats destaquen les 1438 unitats d’aparells elèctrics i electrònics.

Alaquàs compta amb punts permanents per a la recollida selectiva de residus distribuïts per tot el municipi. Tota la informació es pot consultar a la web municipal, a l’apartat “Desenvolupament Sostenible”: https://www.alaquas.org/documento.asp?id_do=16901

Pujar