29 de maig de 2020 29/5/20

Alaquàs acull nous joves europeus

Alaquàs acull nous joves europeus - (foto 1)

  Com és tradicional ja, Alaquàs continua acollint joves europeus a través de la seua Oficina Eurodesk. És una pràctica habitual que promou l'Ajuntament d'Alaquàs per tal de posar en marxa d'iniciatives per fomentar l'intercanvi intercultural europeu entre els joves.

  En aquests moments són tres els joves de diferents països de la Unió Europea els que es troben a Alaquàs col·laborant amb els departaments de Joventut i Infància, com a pràctica dins de la seua experiència d'intercanvi. L'Alcaldessa d'Alaquàs, Elvira García Campos i al Regidora de Joventut, Diana Muñoz, els ha rebut com és habitual per donar-les la benvinguda i mostrar el seu recolzament.

  Valerio d'Itàlia, Alina d'Alemanya i Zsófy d'Hungria romandran fins agost a Alaquàs col·laborant i participant en activitats pròpies dels departaments de Joventut i Infància. Tenen edats entre els 22 i els 30 anys i estan ací gràcies al projecte Erasmus Plus de la Unió Europea, que els facilita una experiència intercultural i la possibilitat de compartir i viure experiències úniques.

  Valerio imparteix el taller de conversa d'italià "Dona-li a la llengua" i col·labora en el desenvolupament d'activitats com el Mercat Solidari, l'EScola de Nadal i d'Estiu, el Joc Solidari i l'atenció al públic en el Centre d'Informació Juvenil El Passatge. També col·labora amb l'IES Faustí Barberá com a recolzament en les classes de tecnologia.

  Alina es troba a la ludoteca del Bonavista i imparteix el taller de conversa d'anglés avançat i d'alemany. Col·labora amb l'IES Faustí Barberá recolzant les classes plurilingües d'anglès i col·labora també en la posada en marxa de les activitats que organitza el departament de Joventut.

  Zsófy està a la ludoteca de la Sequieta i imparteix el taller de conversa d'anglés bàsic al Passatge. Col·labora també amb el departament de Joventut i amb l'institut Clara Campoamor en les classes d'anglés.

  L'Ajuntament d'Alaquàs a través de la seua Oficina Eurodesk i a través del programa Erasmus Plus de la Unió Europea, una de les accions estratègiques per fomentar la igualtat d'oportunitat entre els joves europeus –entre 17 i 30 anys- contemplat per a l'exercici 2014-2020. Les seues principals línies d'actuació són impulsar el creixement, l'ocupació i l'equitat social en l'àmbit de l'educació, la formació, la joventut i l'esport dins d'Europa.

  L'Ajuntament de Alaquàs convida tots els joves del poble a viure una gran experiència com és la de viatjar i descobrir altres cultures europees. Tota la informació sobre subvencions i projectes europeus està disponible a l'Oficina Eurodesk del Centre d'Informació Juvenil d'Alaquàs (Av. Blasco Ibáñez, 57).

  Pujar