elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Més de 5000 persones passen per la III Fira de Proveïdors de Moros i Cristians

Més de 5000 persones passen per la III Fira de Proveïdors de Moros i Cristians

    Més de 5000 persones de totes les poblacions de la comarca han visitat el Parc de la Sequieta d'Alaquàs durant el cap de setmana amb motiu de la III edició de la Fira Mafemic (Mancomunitat Festera de Moros i Cristians). Una fira amb més de 40 expositors i un mercat medieval que s'ha encarregat de promocionar les festes de Moros i Cristians. Alaquàs es va convertir des del passat divendres 18 de novembre i fins el diumenge 20 en un ample aparador de vestits, menjar, festa i cultura, entre altres.

    A l'acte d'inauguració, celebrat dissabte de matí, van estar presents l'Alcaldessa d'Alaquàs, Elvira García Campos; el Regidor de Cultura, Óscar García Merenciano, el President de l'Associació de Moros i Cristians Perolers, José Navarro Sahuquillo, el President de Mafemic, Agustín Carrasco Sanz així com autoritats veïnes com l'Alcalde d'Aldaia, Guillermo Luján i regidors d'altres poblacions de la comarca pertanyents també a Mafemic. La jornada es va iniciar amb una demostració de ball del grup Ahlam Alaquàs i també amb una exhibició de cavalls.

    La primer edil va destacar la importància d'aquesta fira així com "l'arrelament del poble cap a la tradicional festa de Moros i Cristians que comporta cultura, festa, però també economia". Per la seua banda, l'Associació ha emet un comunicat per tal d'agrair la presència i participació de totes les persones i entitats implicades en l'organització de l'event i han assegurat que s'han cobert les expectatives plantejades.

    Un total de 43 expositors mostraren els seus productes en una carpa que va arribar fins el 65 metres de llargària: calçat, vestimenta, complements... per una festa ja consolidada a moltes de les localitats de l'Horta Sud. L'objectiu: expandir i reforçar la presència de la festivitat també a la província de València.

    Durant les tres jornades que va durar la fira les activitats van ser les protagonistes: animació i tallers infantils (éssers mitològics, bufons, explica contes, etc.), pooldance, dansa del ventre, escenificacions, xerrades, ballet... Uns altres 60 espais van conformar una ample i variat mercat medieval.

    La Mancomunitat Festera de Moros i Cristians coneguda com Mafemic sorgeix amb la voluntat d'enfortir la festa de Moros i Cristians en municipis on ha tingut una gran expansió des de fa 30 o 40 anys. Normalment, a les comarques properes a València i a la capital. L'entitat pretén donar visibilitat al col·lectiu mor i cristià valencià així com donar-li més veu davant organismes i institucions provincials i també difondre la festa més enllà de les fronteres locals, entre altres.

    Pel moment són Torrent, Paterna, Manises, València-Marítim, Quart de Poblet, Alaquàs, Catarroja, Alcàsser, Benetússer, Massanassa, Sedaví, Riba-Roja, El Perelló, Aldaia i Paiporta les localitats que formen part de Mafemic. No obstant, la intenció del col·lectiu és acollir a totes aquelles que comparteixquen els seus propòsits.

    Pujar