30 de març de 2020 30/3/20

Així viuen els pobles més Bonics d'Espanya (i de la Comunitat) el seu gran dia

Així viuen els pobles més Bonics d'Espanya (i de la Comunitat) el seu gran dia - (foto 1)
  • Hui se celebra al nostre país el dia dels Pobles més Bonics d'España

MÉS FOTOS
Així viuen els pobles més Bonics d'Espanya (i de la Comunitat) el seu gran dia - (foto 2)
Així viuen els pobles més Bonics d'Espanya (i de la Comunitat) el seu gran dia - (foto 3)

España és terra de naturalesa i bellesa natural, una mica del que els 79 municipis declarats com els Pobles més Bonics d'Espanya tenen de sobres. Cada 1 d'octubre celebren “el seu gran dia” acollint activitats i trobades especials que posen en valor allò que els fa diferents i especials.

En la Comunitat Valenciana comptem amb quatre localitats que ostenten tan reconegut títol, i que no han dubtat a sumar-se a aquesta curiosa celebració. Peñiscola, Morella, Castell de Guardalest i Vilafamés, són els llocs on aquest dimarts 1 d'octubre fa olor d'ambient festiu.

“Com cada 1 d'octubre des de la seua fundació, Els Pobles més Bonics d'Espanya celebrem el nostre dia. Un dia que ha de servir per a posar de manifest davant el nostre país, que aquests xicotets enclavaments tenen molt que aportar i que dir” resa el manifest elaborat per a aquesta nova edició, i que ha sigut llegit en cadascun dels pobles.

Unes declaracions que també han anat acompanyades de reivindicacions “per a poder tindre un futur millor”, perquè els alcaldes han alçat les seues veus per a demanar un “futur digne per als nostres fills que desitgen viure, treballar i formar una família als seus pobles”.

Manifestos apart, com diem és dia de festejos. I que millor manera de celebrar que traient a relluir allò que marca la diferència. Cada localitat de la Comunitat ha elaborat el seu millor pla per a això, per exemple en Peñiscola s'han decantat per oferir visites guiades als visitants perquè coneguen en primera persona tot el que amaguen els seus carrers.

Opció diferent la triada per la localitat castellonenca de Morella, on han apostat per l'entrada gratuïta a alguns dels seus monuments més representatius: el castell, el museu Temps de Dinosaures i l'Església Arxiprestal.

I més enllà de les fronteres de la Comunitat, també s'han dut a terme activitats en la resta dels pobles més bonics, sent les més populars les visites guiades, els sortejos i l'entrada gratuïta als monuments.

Pujar