elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Així ha variat la població en cada municipi de la Comunitat Valenciana

Així ha variat la població en cada municipi de la Comunitat Valenciana
  • Algunes poblacions han viscut un auge demogràfic i unes altres s'han anat buidant

La Comunitat Valenciana ha augmentat la seua població en els últims 26 anys, passant dels 4 milions d'habitants als 5’1.

Això sí, amb notables diferències entre els 542 municipis valencians, segons es desprèn de la comparativa de les dades del padró de 1996 i 2022 recopilats per l'Institut Nacional d'Estadística.

L'èxode rural, l'envelliment de la població a l'interior, la immigració, el boom immobiliari en les zones de costa o el creixement de les ciutats dormitori expliquen alguns dels principals canvis.

On la població ha augmentat més en termes absoluts és a la ciutat d'Alacant, que ha guanyat 66.125 persones, seguida de València, que suma 53.080 i Torrevella (+45.211). També creixen en gran manera Santa Pola, Bétera, la Pobla de Vallbona, la Nucia o Oropesa.

Per contra, els que més han perdut són Alcoi (-1.516), Quart de Poblet (-1.499) i Xixona (-593). Elda, Carxaixent i Utiel són unes altres de les grans poblacions que engrosseixen les pèrdues.

En percentatge, destaca el creixement de Guardamar de la Safor (+710%) o Finestrat (+356%). També la població de Sant Antoni de Benaixeve, que en el moment de la seua secessió en 1998 comptava amb 2.100 habitants i ja suma en 2022 quasi 10.000.

En el costat contrari, xicotets municipis com Sacanyet, Millars i Vallanca han perdut prop del 50% de la seua població.

Com a dada curiosa, entre els pobles més xicotets han augmentat el seu padró durant aquests anys poblacions com Palanques, la Font de la Reina, Pavies, Carrícola o Torre-xiva, amb variacions importants encara que basades en l'empadronament de poques desenes de persones.

Pujar