25 de novembre de 2020 25/11/20

Així serà el repartiment de màscares entre els treballadors de la Comunitat Valenciana des d'aquest dimarts

Així serà el repartiment de màscares entre els treballadors de la Comunitat Valenciana des d'aquest dimarts - (foto 1)
  • Es repartiran les màscares en hora punta en estacions de Renfe, rodalia, metres i autobusos de les tres províncies

El Govern d'Espanya repartirà a partir d'aquest dimarts i el dimecres, 1.118.000 màscares en 467 nodes de transport de la Comunitat Valenciana. A partir d'aquest dimarts i durant el dimecres, efectius de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat (Policia Nacional i Guàrdia Civil), voluntaris de Protecció Civil i Policies locals seran els encarregats de realitzar la distribució que s'iniciarà de manera escalonada en estacions de Renfe, rodalia, metres i autobusos.

Així, el repartiment començarà a les 6.00hs a la província de Castelló, a les 6.30hs en la de València i a les 7.00hs en la d'Alacant. La delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, ha recordat que “les màscares són per a aquells treballadors que hagen d'usar necessàriament el transport públic en els quals siga difícil mantindre la distància de seguretat”, i és “per a aquests treballadors per als quals va destinat aquest repartiment”.

Els punts de distribució en la Comunitat Valenciana s'han determinat “en funció de l'afluència mitjana de viatgers, però sense obviar zones menys poblades, com les d'interior”, segons ha assenyalat Calero. En definitiva són, segons ha dit la delegada “els principals nodes de comunicació de transport públic existent en cadascuna de les províncies”.

Així, en la d'Alacant s'han determinat 179 punts de distribució, altres 35 a Castelló i 253 en la de València. Pel que respecta a les capitals de províncies, els principals punts de distribució se situaran en les estacions principals de Renfe, parades de transport metropolità, estacions de metro i estacions d'autobusos.

En cadascun d'aquests punts, es reforçarà la presència d'agents de les Forces i Cossos de Seguretat per a realitzar les comprovacions pertinents per a garantir que els moviments siguen només els permesos pel Reial decret d'estat d'alarma. En la Comunitat Valenciana, es repartiran més d'un milió de màscares. Del total, 416.000 a la província d'Alacant, 572.000 en la de València i 130.000 en la de Castelló.

Pujar