26 de novembre de 2020 26/11/20

La Agrupació Musical de Beneixida i la Lira Musical de Salem es proclamen vencedores en el Certamen de Bandes de la Comunitat Valenciana

  El Palau de les Arts acull aquest cap de setmana la 38a edició del Certamen de Bandes, que organitza l'Institut Valencià de Cultura.

  En la seua primera jornada han participat les bandes guanyadores dels certàmens provincials de les seccions tercera i quarta.

  Les primeres a actuar han sigut les bandes de la secció quarta en què participen bandes amb un màxim de 40 músics, l'obra obligada, que era estrena absoluta, ha sigut 'Druids', de Javier Pinto Bañuls, i les bandes participants han sigut l'Agrupació Musical El Delirio de Gorga, dirigida per Miquel Nadal Bonet que com a peces lliures ha interpretat el pasdoble 'Llíria', de José María Martín Domingo, i 'Kraken' de Hugo Chinesta. La següent a actuar ha sigut l'Associació Musical Sant Jordi de Sant Jordi del Maestrat, dirigida per Pascual Arnau Beltrán, que com a peces lliures ha tocat el pasdoble 'Mis Revoleras', de Franscisco Signes, i la 'Overture to New Age' de Jan de Haan, i finalment, la Lira Musical de Salem, dirigida per Ernesto Micó Ferri, que com a peces lliures ha oferit el pasdoble 'CXXV Aniversari', de Juan Alborch Miñana i 'Chess', de Johan de Meiji.

  En aquesta secció ha resultat guanyadora la Lira Musical de Salem, seguida per l'Agrupació Musical El Delirio de Gorga i la Associació Musical Sant Jordi de Sant Jordi del Maestrat.

  A continuació ha sigut el torn de les bandes de la secció tercera, bandes amb un màxim de 50 músics, que han tingut com a obra obligada 'La batalla de La Rochelle' de Jordi Peiró Marco, obra estrena absoluta en aquest certamen.
  Les bandes que han participat en aquesta secció han sigut la Unió Musical Santa Cecília de Xilxes, dirigida per Gaspar Genovés Pitarch, que com a obres lliures ha tocat el pasdoble 'Mis Revoleras', de Francisco Signes, i 'El jardín de las delicias', de Miquel Ferrandis, a continuació ha sigut el torn de l'Agrupació Musical de Beneixida, dirigida per Azael Tormo Muñoz, amb les obres lliures el pasdoble 'Àmbar', de Laureano Climent, i 'Taj Mahal', de Hugo Chinesta. L'última en actuar en la jornada de hui ha sigut la Unió Musical de Redován, dirigida per Miguel Monera Martínez, que a més de la peça obligada ha tocat el pasdoble 'Traner', de Rafael Talens Pelló i 'Saga Candida' de Bert Appermont, resultant guanyadora en aquesta tercera secció la Agrupació Musical de Beneixida, seguida per la Unió Musical Santa Cecília de Xilves i la Unión Musical de Redovan.

  Els premis d'aquestes seccions tercera i quarta han sigut entregats en finalitzar les actuacions d'ambdues seccions.

  Aquest diumenge a partir de les 10.00 hores serà el torn de les bandes de la secció segona i a partir de les 16.00 hores de les de la primera secció.

  Pujar